Mà dura contra els propietaris incívics de gossos perillosos

Multa de més de 1.600 euros per dur un animal deslligat i sense llicència a Ripoll

Redacció
27 de novembre del 2013
Tenir un gos de raça perillosa i dur-lo deslligat pot sortir car a Ripoll. L'Ajuntament ha imposat una sanció de més de 1.600 euros a un veí de la població que duia el seu gos staffordshire sense lligar ni morrió ni tampoc la corresponent llicència administrativa. Per altra banda, hi ha oberts dos expedients més per casos similars que es poden resoldre amb sancions que, en la seva banda més alta, poden costar fins a 30.000 euros.

El cas resolt en el ple d'aquest dimarts es remunta al 28 de juny d'enguany quan un veí de Ripoll circulava per la vila amb un gos de raça staffordshire, considerada “potencialment perillosa”. Com que ho feia deslligat i sense morrió va ser aturat per agents de la Policia Local per cometre una falta “molt greu” que ha estat sancionada amb 150,25 euros (el màxim per aquesta infracció seria de 1.500 euros). A més, ha rebut una segona sanció de 1.502,53 euros per no tenir en possessió la llicència administrativa que autoritza a la tinença i a la conducció de gossos de races considerades potencialment perilloses.

En el plenari municipal també es va aprovar l'inici dels expedients sancionadors contra dos propietaris més. En un dels casos es tracta d'un animal de raça presa canari que presumptament en va agredir un altre a la zona del pla d'Ordina el passat 8 de setembre. En l'altre es tracta d'un gos de raça american stafhordshire que circulava sense lligar ni morrió amb el seu propietari quan va ser aturat per dos agents dels Mossos d'Esquadra que van comprovar que tampoc tenia la corresponent llicència.