El Gran Recapte d'Aliments mobilitza 80 voluntaris a Ripoll

La iniciativa solidària, que es realitzarà divendres a la tarda i dissabte, compta amb una trentena de punts de recollida a tota la comarca

Redacció
27 de novembre del 2013
Aquest cap de setmana torna el Gran Recapte d`Aliments. Foto: Laia Deler

Actualment es calcula que un 20% de la població catalana viu en situació de pobresa. Amb aquest context, arriba la cinquena edició del Gran Recapte d'Aliments amb l'objectiu d'atendre unes urgències alimentàries que no paren de créixer. Només a Ripoll la Creu Roja mobilitzarà més de vuitanta voluntaris per recollir aliments en set supermercats mentre que al conjunt de la comarca es calcula que el número de punts s'acostarà a la trentena.

L'any passat a la capital del Ripollès es van recollir un total de 3.525 kg , una quantitat que va servir per omplir el graner del Centre de Distribució d'Aliments durant dos mesos. Enguany s'espera incrementar la quantitat ja que es passarà de tres a set supermercats. Es tracta dels dos Caprabo, els dos Bon Preu, el Condis, l'Esclat i el Dia. De nou, la cadena Lidl ho tornarà a fer de manera autònoma –amb personal propi- i enviarà tot el que es reculli cap al magatzem central de Barcelona.

Cada banc d'aliments de la comarca –també n'hi ha a Campdevànol, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon- coordinarà la pròpia recollida. En el cas de la Vall de Camprodon no només ho faran aquest divendres a la tarda i dissabte, com a la resta de municipis, sinó que ho allargaran al pont de la Puríssima per aprofitar la gran presència de visitants.

Al conjunt de Catalunya el Gran Recapte d'Aliments es mobilitzaran 15.000 voluntaris en 1.300 punts de recollida. A més, es poden fer donacions de manera virtual a través del web del Banc dels Aliments . L'any passat es van recollir globalment 1.700 tones, 300 més que l'objectiu marcat.