Molló tanca la ronda de festes majors

L'esmorzar de matança culmina la tradicional festivitat dedicada a Santa Cecília, la patrona del municipi | Valentina i Albert Rigat, nova pubilla i nou hereu

Redacció
26 de novembre del 2013
Esmorzar de matança a la Festa Major de Molló.
Esmorzar de matança a la Festa Major de Molló. | Marcel Urgell
Esmorzar de matança a la Festa Major de Molló. Foto: Marcel Urgell

Santa Cecília és la patrona de la música –perquè es diu que quan va morir martiritzada va cantar a Déu- però també de Molló. La festivitat s'escau en 22 de novembre i això fa que la Festa Major del municipi sigui la darrera del Ripollès. D'aquesta manera, es tanca una ronda que inicia cada any a inicis de maig Ripoll amb Sant Eudald.

La Festa Major de Molló va culminar dilluns amb el tradicional esmorzar amb productes de la matança del porc i que acaba amb una rifa a la plaça Major. Tot i el fred i el vent, els veïns es van concentrar en un dels actes més tradicionals de Santa Cecília. Una celebració que comparteix protagonisme amb el Roser, que a la pràctica esdevé al juliol una segona Festa Major d'estiu en una època on hi ha més visitants i estiuejants.

L'altre punt àlgid d'aquests dies de festa –que van començar divendres amb un sopar popular en benefici de La Marató de TV3- és l'elecció de l'hereu i la pubilla en el marc del ball de Festa Major amb la Montecarlo. Els nous són Valentina Balea i Albert Rigat que assumeixen la tasca que fins ara desenvolupaven Núria Puigblanqué i Jordi Casabó.

La Festa Major –que també ha tingut actes com una castanyada, sardanes i activitats per a la mainada- ha servit per veure els resultats de la restauració de l'església de Santa Cecília. A banda de les actuacions a l'exterior, com a la portalada, destaca la millora de la imatge de la santa (foto, @pepcoma).

La cobla tocant ben abrigada a la Festa Major de Molló. Foto: Marcel Urgell