Florenci Crivillé i Xavier Anton, primeres distincions Guifré

L'Ajuntament de Ripoll entregarà aquest diumenge un guardó que reconeix els mèrits de ripollesos il·lustres

Redacció
26 de novembre del 2013
Florenci Crivillé i Xavier Anton rebran aquest diumenge 1 de desembre les primeres distincions Guifré, un reconeixement amb el qual l'Ajuntament de Ripoll vol homenatjar els mèrits de veïns de la vila il·lustres. Es tracta d'una distinció que es va incorporar al Reglament d'honors que el plenari municipal va aprovar el passat 29 de gener.

En el cas de Xavier Anton i Bofill, exsíndic de greuges de la vila, se li concedeix una distinció Guifré per la seva “trajectòria esportiva mitjançant la qual ha portat arreu el nom de Ripoll i també pel seu treball en el camp cultural com a escriptor i col·laborador en diverses revistes i entitats”.

En el cas de Florenci Crivillé i Estragués, que els darrers mesos ha rebut diversos reconeixements com el Premi Valvi, el Premi Recercat i per part de l'Agrupació Sardanista de Ripoll, se'n destaca la seva “trajectòria en l'àmbit de la cultura i en especial per la seva dedicació al Museu de Ripoll i al Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès i per la seva tasca de divulgació de la història i el patrimoni cultural ripollès mitjançant treballs, articles i activitats”.

L'acte d'entrega, que es farà diumenge a les 12 del migdia a la sala Abat Senjust, també incorporarà una glosa de la figura de Joaquim Boixés a càrrec del doctor Eudald Maideu. Boixés (1926-1997) va escriure al llarg de la seva vida obres de teatre, poemaris i estudis historiogràfics íntimament lligats a Ripoll i al Ripollès. El 1996, pocs mesos abans de morir, va ser nomenat fill il·lustre de la vila.