L'excés de neu i el vent frustren l'inici de la temporada de Vallter

L'estació de la Vall de Camprodon no podrà obrir finalment fins al 30 de novembre | Núria i la Molina sí que engegaran aquest mateix cap de setmana

Redacció
22 de novembre del 2013
El gruix de neu a Vallter no ha parat d'augmentar tota la setmana.
El gruix de neu a Vallter no ha parat d'augmentar tota la setmana. | Vallter 2000
El gruix de neu a Vallter no ha parat d'augmentar tota la setmana. Foto: Vallter 2000

L'excés de neu –es calcula que el gruix s'acosta al metre i mig en alguns punts de l'estació- i sobretot el vent han acabat frustrant l'obertura avançada de Vallter 2000. Fonts de FGC han confirmat a aquest mitjà que finalment l'estació no s'obrirà ni aquest dissabte ni aquest diumenge i que la temporada començarà el 30 de novembre. En canvi, sí que podran rebre els primers esquiadors tant Vall de Núria com La Molina.

Des de Vallter 2000 expliquen que al llarg de la propera setmana es treballarà per canalitzar tota la nevada i aconseguir obrir el 100% de les instal·lacions amb gruixos superiors al metre. De fet, avui mateix la carretera per accedir a l'estació estava tancada i el risc d'allaus era important. Tot plegat ha fet suspendre una festa d'inici de temporada prevista per aquest dissabte.

A Núria, per la seva banda, tant dissabte com diumenge obriran les pistes de Finestrelles, Eina i Roc Male així com el parc lúdic (tubbys i trineus) amb uns gruixos d'entre 40 i 60 centímetres de neu pols. El pack de cremallera més forfet serà de 20 euros i 15 euros els infants (inclou entrada al parc lúdic). En el cas de la Molina a les 21 pistes previstes s'hi suma finalment la zona dels Alabaus, al terme de Toses, amb un preu conjunt de 22 euros.