L'arquèoleg Eudald Carbonell dedica un llibre al seu fill Olopte

A “L’arqueòleg i el futur”, el científic ribetà escriu una sèrie de cartes dirigides al fill de dos anys

Redacció
21 de novembre del 2013
Eudald Carbonell i el seu fill
Eudald Carbonell i el seu fill | Ara Llibres
L'arqueòleg i antropòleg ribetà Eudald Carbonell ha publicat al llarg de la seva carrera diversos llibres. La setmana vinent arribarà però a les llibreries el títol més personal, L’arqueòleg i el futur, un recull de cartes dirigida al seu fill de dos anys.

Carbonell, ara que acaba de complir els 60 anys i després de dedicar tota la vida a l’arqueologia, l’antropologia i la divulgació, explica al seu fill acabat de néixer per què creu en el que creu, per què s’ha dedicat a la ciència, quines són les coses que li importen, els seus valors, les seves prioritats i la seva filosofia de vida. Es tracta d’un llibre de reflexió social que se serveix del gènere epistolar per parlar de temes com el coneixement, l’amistat, el treball en equip, la ciència, el sexe, la polític, entre molts altres.

“Sóc un pare primerenc i tardà. En realitat, un pare avi. Estic a punt de fer seixanta anys. En aquests moments, la meva cria té  dos anys i es diu Olopte, el nom d’un poble de la Cerdanya. És el meu primer fill. Quan llegiu les cartes que li he escrit, sabreu per què vull compartir amb els nens i les nenes de la generació del  meu fill el missatge de la humanització, a través de l’experiència de la nostra generació.”

El llibre ha estat editat en català i castellà amb els segells Ara Llibres i Now Books i arribarà a les llibreries el proper 25 de novembre.

Breu ressenya biogràfica
Eudald Carbonell (Ribes de Freser, 1953) és doctor en geologia del quaternari per la  Universitat Pierre i Marie Curie de París, doctor en geografia i història per la Universitat de Barcelona, director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social i Catedràtic de prehistòria a la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat més de deu llibres entre  els quals destaquen El naixement d’una nova consciència, La consciència que crema i El sexe social, publicats a Ara Llibres. Ha protagonitzat l’exitós programa de TV3 Sota terra.