«Les sabates descordades», a Ripoll

La primera novel·la del santjoaní Salvador Vergés es presenta divendres a la Lambert Mata

Redacció
21 de novembre del 2013
El santjoaní Salvador Vergés va publicar a inicis d'any Les sabades descordades, la seva primera novela. El llibre ja porta cinc edicions en paper i també es pot descarregar en format digital, mitjançant l'Editorial Neurosi. Aquest divendres 22 de novembre es presentarà a Ripoll en un acte que començarà a les set de la tarda a la Biblioteca Lambert Mata i que comptarà amb l'autor i amb Jordi Caballeria, director del segell digital.

Salvador Vergés és mestre industrial i ha dedicat part de la seva vida a projectes industrials de matrius i motlles. Més tard, va entrar al món empresarial per dedicar-se a la impressió i al disseny d'etiquetes autoadhesives. Va néixer a la casa de pagès la Roca de Sant Joan de les Abadesses, on hi va viure fins que va marxar per treballar a fora.


Sempre li ha agradat escriure i ara prova sort en el món literari "conscient del seu intrusisme", en paraules del pròleg de la seva primera novel·la: Les sabates descordades. La història té l'origen en fets reals, i explica com els esdeveniments més insignificants et poden portar per un nou trencall de la vida. El protagonista de la novel·la coneix una monja italiana d'una gran bellesa durant un viatge a peu pel Camí de Santiago. Després del viatge, se li va creant un pensament obsessiu cap a la monja ja que ella desapareix sense deixar cap pista per retrobar-la.