Jordi Urbón, seleccionat per exposar a Colònia

L'artista establert a Ripoll portarà el 2014 a Alemanya el projecte “Carmen, delírium o l’heroi”

per Redacció, 20 de novembre de 2013 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Jordi Urbón, artista establert a Ripoll, acaba de ser seleccionat entre més de cent propostes presentades a la IV Convocatòria Biennal de 100 Kubik de Colònia. El jurat ha escollit el projecte Carmen, delírium o l’heroi per portar-lo a Alemanya¡ el setembre de 2014. Abans, girarà per les comarques gironines en el marc de la desena edició de la iniciativa Exposicions Viatgeres de la Diputació.


La proposta de l'espai expositiu 100 Kubik - Raum für Spanische Kunst ha rebut un centenar de dossiers en la seva convocatòria. Segons expliquen, l'artista de Ripoll ha estat elegit “per la seva àmplia varietat de textures i temes, i, sobretot, per la qualitat de la proposta i l’excel·lent treball dels mitjans tècnics, amb un resultat molt creatiu”. Gràcies a aquest guardó podrà exposar en aquesta galeria del centre de Colònia el setembre de 2014.

El premi coincideix amb la itinerància de Carmen, delírium o l’heroi (seleccionada per formar part del cicle Exposicions Viatgeres), que durant l’any 2014 es podrà veure a diverses sales de les comarques gironines com el mateix Museu Etnogràfic de Ripoll, la Casa Saladrigas de Blanes, el Sant Sepulcre de Palera, el Centre de Turisme Cultural de Sant Domènec de Peralada o el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.


Urbón, juntament amb Jordi Martoranno, va ser elegit per un jurat format per diferents professionals i especialistes del camp de l’art, de les comarques gironines, “per la seva originalitat –especialment pel que fa al procediment de treball-, per la capacitat d’atrevir-se a transcendir el concepte tradicional de pintura i per haver sabut mantenir la naturalesa pròpia d’aquest art i haver aconseguit treballar amb un llenguatge visual autònom”.

L’artista Jordi Urbón, nascut a Puigcerdà el 1962, va començar la seva formació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. També va treballar al taller de Begoña Egurbide, Ramon Parramon i Xavier Rovira, i va complementar la seva formació amb cursos de gravat, fotogravat i serigrafia a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Vic i al taller de Fina Tuneu. En dues dècades ha realitzat una trentena d'exposicions individuals i ha participat en desenes mostres col·lectives no només del nostre país sinó també a l'Estat francès, Polònia, Alemanya i Portugal, entre altres. Té el seu estudi al polígon Mas d'en Bosch de Ripoll.

 

Participació