Kepa Junkera, Miquel Gil, el «Botifarra» i Randellaires, al Circuit Folc de Ripoll

El trikitilari basc obrirà aquest divendres un "minifestival" amb set propostes de música d'arrel

Redacció
05 de desembre del 2013
Kepa Junkera, amb la trikitixa, serà a Ripoll. Foto: desFOLCA'T

El Circuit Folc fa cinc anys que omple de música tradicional el desembre congelat de Ripoll. Enguany, coincidint amb aquest aniversari rodó, el concert es converteix en un “minifestival” de dos dies amb figures de primer nivell com el basc Kepa Junkera, els valencians Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra” així com una representació de grups locals encapçalats pels Randellaires.

“No volíem deixar escapar els cinc anys per fer alguna cosa més gran” explica el santjoaní Edu del Valle, promotor del Circuit Folc, que també recorda la coincidència amb la Capitalitat de la Cultura Catalana. A l'habitual concert gratuït dels dissabtes –enguany el 7 de desembre- s'hi afegeix un aperitiu de luxe. I és que els organitzadors han aconseguit lligar la presència del trikitilari Kepa Junkera, un dels compositors i intèrprets de més rellevància d'Euskal Herria. Ho farà el divendres 6 de desembre acompanyat de l'arpista Josep Maria Ribelles en un concert que se celebrarà al Teatre Comtal que també comptarà amb els Randellaires, uns clàssics del Circuit Folc. “Hem posat un preu simbòlic de cinc euros perquè es un teatre” explica del Valle que espera que la proposta atregui públic més enllà de la comarca.

L'endemà, ja totalment gratuït, la música es traslladarà a la sala Eudald Graells. Com sempre, el concert tindrà un format més tranquil de vespre i un més festiu a partir de la mitjanit. Miquel Gil i el “Botifarra”, dos dels millors cantants folc dels Països Catalans, hauran de compartir protagonisme a la primera part amb Coses, un grup dels 70 format entre altres per Jordi Fàbregas de Pont d'Arcalís, i amb l'Agulla Almarada que, entre altres components, compta amb la il·licitana resident al Ripollès, Núria Agulló. Amb les dotze campanades serà el torn de dos grups que fusionen amb el folk amb estils més ballables: els Sarsa i els Bonaflaira, ambdós amb la majoria de músics de la comarca.

Programa del Circuit Folc 2013 a Ripoll
Divendres 6 de desembre
Teatre Comtal (19.00 h, 5 euros)

Kepa Junkuera i Josep Maria Ribelles
Randellaires

Dissabte 7 de desembre
Sala Eudald Graells (gratuït)

Agulla Almarada (a partir de les 19.00 h)
Miquel Gil i Josep Gimeno "Botifarra)
Coses

Sarsa (a partir de les 0.00 h)
Bonaflaira