Camprodon i Pardines, noves proves del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

La segona edició de la lliga comarcal de l'especialitat creix i passa de set a vuit curses | La classificació per equips i el mallot de líder, novetats per al 2014

Arnau Urgell
20 de novembre del 2013
Roger Viñas ha aconseguit a Vilallonga la seva primera victòria.
Roger Viñas ha aconseguit a Vilallonga la seva primera victòria. | Arnau Urgell
Roger Viñas es va endur la general del primer campionat comarcal. Foto: Arnau Urgell

La primera edició del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès va ser un gran èxit. Un total de 800 atletes van prendre part en alguna de les set proves que es van disputar entre febrer i juny en diverses localitats de la comarca. Ara, l'Esportiu Ripoll i l'AE Sant Grau, els organitzadors de la lliga comarcal de l'especialitat, ja han definit el calendari d'una segona edició que incorpora noves proves a Camprodon i Pardines.

El campionat del 2014 tornarà a començar amb la Hivernal de Campdevànol (16 de febrer). La segona prova serà la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll, que passa del juny al març, mentre que la continuarà amb el Km Vertical d'Ogassa. Una de les novetats serà la primera edició de L'Esquella de Pardines, una cursa vespertina de 10 i 21 km. Un dels atractius serà coronar el Taga i el Puigestela a l'hora de la posta de sol.

El maig hi haurà dos proves: la tradicional Cursa de Sant Amand de Ripoll i la Batega al Bac de Planoles, que enguany incorpora un segon recorregut de 9 km així com una vertical a la vigília fora del campionat. El 21 de juny, coincidint amb Sant Patllari, el campionat es traslladarà per primera vegada a Camprodon. La segona edició de la Territori d'Isards passarà a formar part del calendari amb dos recorreguts, un de 10 –que ja es va disputar enguany- i un de molt més dur de 33. La lliga, que passa de set a vuit proves, finalitzarà el sis de juliol amb la Vall de Ribes Extrem Series by Lurbel. En aquest cas, de nou, hi haurà una vertical no puntuable el dissabte i una circular el diumenge.

L'única prova que no repetirà serà la Setdellonga. Enguany, per primera vegada, la marxa que uneix els set nuclis de Vilallonga de Ter va esdevenir competitiva però alguns participants van expressar la disconformitat amb diversos aspectes organitzatius.

Classificació per equips i mallot pel líder

Una de les novetats d'enguany serà la classificació per equips. En cada prova puntuaran els tres millors noies i les dues millors noies. Per altra banda, el líder de la general sortirà a cada curs amb un mallot que n'acreditarà la condició, tal com passa a les grans proves ciclistes. En aquest sentit, per definir el guanyador final, es tindran en compte les cinc millors puntuacions del conjunt del campionat.

En la primera edició la victòria a la general va ser pel ripollès Roger Viñas que va superar per només dos punts Aleix Fàbregas mentre que Marc Carós, que va guanyar tres curses, va completar el podi. En dones, la victòria va ser per Teresa Forn per davant de la santjoanina Anna Capdevila i Teresa Aguiló. Els triomfa parcials van ser per Marc Carós (3), Aleix Fàbregas (2), Roger Viñas (1), Gabriel Crosas (1), Dani Erena (1), Agustí Roc (1) i Just Sociats (1) en categoria masculina; Teresa Forn (2), Anna Capdevila (1), Dolors Morcillo (2), Thaïs Pentinat (1), Berta Moreno (1), Anna Macià (1), Ona Hulk (1), i Laia Andreu (1) en categoria femenina.