Ripoll 2013 exportarà art a la resta del territori

El certamen "Ripoll, bressol de l'art i la creació" ha rebut set propostes individuals i tres de col·lectives

Arnau Urgell
20 de novembre del 2013
Nancy Rovira i Ramon Santanach. Foto: Arnau Urgell

La Capitalitat de la Cultura Catalana encara la seva recta final però alguna de les seves activitats es visualitzaran l'any vinent. És el cas del certamen vinculat al projecte “Ripoll, bressol de l'art i la creació” que permetrà dur el nom de la vila a través de l'art a la resta del territori.

El concurs ha rebut un total de deu propostes en l'àmbit de la pintura, l'escultura i les instal·lacions efímeres. Ara el jurat les avaluarà i en seleccionarà “una o més d'una” per tal que es puguin exposar tant a Ripoll com en altres punts de Catalunya. L'Ajuntament s'encarregarà de buscar patrocinadors per fer possible aquest tour artístic al llarg del 2014 i el 2015.

Els regidors Ramon Santanach i Nancy Rovira destaquen el nivell “considerable” de les propostes rebudes. Es tracta de set artistes individuals (Eudald Alabau, Joan Canals, Josep Matas, Xavier Escribà, Pau Elias, Evelí Adam i Elena Zenkova) i tres de col·lectius (El Safareig, Quim Falcó i Txell Tembleque així com Montse Barros, Rafa Garcia i S. Schirmeister). D'aquests tres són de Ripoll i la resta d'altres punts de la comarca, de Barcelona, la Garrotxa i l'Alt Empordà.

El jurat també és de nivell. Està format pels crítics d'art Arnau Puig, Eudald Camps i Ricard Planas així com Juli Pérez, catedràtic d'Arts Plàstiques, i Maria Àngels Espona, restauradora del Museu Etnogràfic de Ripoll.

Una vintena d'exposicions d'artistes locals

El projecte “Ripoll, bressol de l'art i la creació” ha tingut una segona modalitat que ha permès exposar a la vila a tots els artistes locals que ho han sol·licitat al llarg del 2013. En conjunt, s'han organitzat una vintena de mostres en espais interiors (Museu Etnogràfic, sala Abat Senjust, Biblioteca Lambert Mata i Espai Marià Font) però també a l'exterior en punts com la font dels Engordans, el passeig dels Aurons i la terrassa del Museu Etnogràfic.