El Consell vol que millori la recollida selectiva

Reparteix 15.000 targetes interactives i ha realitzat una campanya a les escoles coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Redacció
19 de novembre del 2013
El Consell Comarcal pretén que la recollida selectiva –que actualment suposa un percentatge brut del 43%- augmenti i s'acosti a l'objectiu del 60% que té el Govern per a l'any 2020. En aquest sentit, un any més, s'ha adherit a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebra del 16 al 24 de novembre de 2013. Coincidint amb l'efemèride s'ha engegat una campanya de sensibilització per millorar la recollida selectiva i ha repartit material pels centres escolars de Ripoll per tal que puguin recollir les piles utilizades.

La campanya consisteix en la distribució de 15.000 targetes interactives i cartes informatives pels habitatges de la comarca amb la informació de com fer correctament la separació dels residus. Així la població tindrà més facilitats per realitzar la separació de les fraccions de selectiva paper i cartró, vidre i envasos lleugers i estarà més motivada a fer-ho.

Les targetes que es repartiran consten de dues columnes: a la de l'esquerra hi ha un llistat de residus ordenats alfabèticament i a la de la dreta hi ha el dibuix del contenidor al qual s'ha de llançar el residu. També hi ha consells i bones pràctiques per facilitar la recollida selectiva. L’edició de les targetes i el repartiment es poden fer gràcies a l’acumulat de 2011, 2012 i 2013 de les assignacions que Ecoembes i Ecovidrio han fet al Consell per a campanyes de sensibilització, un total de 9.998 euros.

Pel que fa al material repartit, el Consell ha fet arribar una trentena de contenidors per recollir les piles utilitzades als centres escolars de Ripoll que ho han sol·licitat. Un cop els contenidors estiguin plens, s’hauran de buidar a alguna de les deixalleries comarcals o bé trucar al Consell Comarcal.