Els Jocs Florals només tornen a Ripoll en poesia

El manlleuenc Jacint Sala guanya el primer Premi Literari Abat Oliba | El jurat del certamen deixa desert la categoria de prosa

Redacció
18 de novembre del 2013
Ripoll ha aprofitat la Capitalitat de la Cultura Catalana per recuperar els Jocs Florals. Ho ha fet després de 60 anys d'absència mitjançant el Premi Literari Abat Oliba. En conjunt s'han presentat 28 treballs però només es va premiar la modalitat de poesia mentre que el certamen de prosa va quedar desert.

El manlleuenc Jacint Sala (foto) va guanyar el primer Premi Literari Abat Oliba amb el seu poemari “Són les sis”. El jurat, format per l'escriptor Ramon Alabau, la professora Michèle Boix, la periodista Cristina Casas, el periodista Enric Cassany i el metge i escriptor Daniel Palomeras, van decidir deixar desert el certamen de prosa en el qual s'hi havien presentat deu treballs.

L'acte de lliurament dels premis, que es va celebrar dissabte a la sala Abat Senjust de l'Ajuntament de Ripoll, va comptar amb l’actuació d'Eva Curto, al violoncel i Joan Josep Mayans, veu i guitarra, que van interpretar poemes musicats pel propi Mayans i la recitació de diferents poemes de temàtica comarcal. Els membres de la comissió Ripoll 2013 també s'hi van afegir recitant autors ripollesos.