Otmane Btaimi s'emporta la Mitja Marató del Ripollès per tercera vegada

L'atleta marroquí ha repetit els triomf del 2009 i el 2011 en una cursa on el millor local ha estat Aleix Fàbregas (6è) | En dones, victòria de Hasna Bahom

Arnau Urgell
17 de novembre del 2013
Otman Btaimi no ha tingut rival a la Mitja Marató de Ripollès.
Otman Btaimi no ha tingut rival a la Mitja Marató de Ripollès. | Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)
Otmane Btaimi no ha tingut rival a la Mitja Marató de Ripollès. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)

Otmane Btaimi no ha donat cap opció i aquest diumenge ha guanyat per tercera vegada la Mitja Marató del Ripollès. El corredor d'origen marroquí, que s'havia adjudicat les edicions del 2009 i el 2011, s'ha imposat amb un temps d'1:09:41 per davant del seu compatriota Abdeslam El Ouhabi (1:11:32) i el figuerenc Artur Roig (1:11:55). Aleix Fàbregas, sisè classificat, ha estat el millor corredor del Ripollès en una cursa marcada en el seu inici per l'intensa pluja. En dones, triomf incontestable de la marroquina establerta a l'Hospitalet, Hasna Bahom (1:21:48).

Btaimi (CB Tarragona) arribava a Ripoll com el gran favorit per endur-se la prova ja que a les victòries del 2009 i el 2011 s'hi sumava el gran estat de forma que l'ha portat a assolir enguany diverses victòries de prestigi. Tal i com es preveia, des de l'inici ha imposat un ritme molt ràpid i ja en els primers metres ha aconseguit seleccionar un grup de només quatre corredors. Pràcticament a la sortida de Ripoll només el seguia Abdeslam El Ouhabi que ha aguantat el ritme del seu compatriota fins al primer terç de la cursa.

Precisament durant els primers cinc quilòmetres els corredors han hagut de patir una intensa pluja que no ha fet enrere que corressin uns 500 participants entre la Mitja Marató i la Cursa Popular Bressol de Catalunya. Sortosament, poc a poc el temps ha millorat i, fins i tot, al moment de l'arribada s'ha pogut veure alguna ullada de sol a l'espera que a la tarda les precipitacions continuïn.

Btaimi, ja en solitari, ha passat per l'equador de la prova amb un temps de 38:03, amb 35 segons d'avantatge respecte El Ouhabi (Club Sabadell). A Sant Joan de les Abadesses el tercer classificat era David Guiamet que encapçalava un grupet format per Artur Roig i Eudald Nieto.

La tornada cap a Ripoll ha estat un passeig militar per Otmane Btaimi que ha anat ampliant l'avantatge tot i que no ha aconseguit millorar els registres del 2009 i el 2011. Finalment ha entrat a la meta del Monestir de Ripoll amb un temps d'1:09:41, amb quasi dos minuts d'avantatge respecte El Ouhabi. A banda d'Aleix Fàbregas, sisè a més de tres minuts del guanyador però content amb la marca, els millors atletes locals han estat Miquel Morales (30è) i Jordi Esclusa (31è). Tot plegat ha servit a l'Esportiu Ripoll per endur-se la victòria per equips en una competició on estrenaven equipació.

En dones la cursa encara ha tingut menys història. Hasna Bahom ha sortit d'inici amb la voluntat d'aconseguir la victòria i no ha tingut rival. Tot i reconèixer que el vent ha estat un dur impediment, ha arribat a la meta per sota de l'1:22, quan el seu objectiu era completar la prova amb un 1:23. Molt satisfeta amb el traçat ha manifestat el seu desig de repetir l'any vinent. Maria Teresa Pulido i Anna Rovira han completat el podi femení a tres i sis minuts de la guanyadora, respectivament.

Domini osonenc a la Cursa Popular el Bressol de Catalunya

Per segon any, la Mitja Marató del Ripollès s'ha complementat amb la Cursa Popular el Bressol de Catalunya que ha tingut un clar domini osonenc. En aquest sentit els esportistes de l'equip Oson@ Corre han acaparat quatre dels sis llocs del podi. La victòria masculina ha estat per Borris Arroyo (22:36) mentre que en dones ha guanyat Marisa Zapata (25:48). Entre els corredors de la comarca cal destacar el ripollès Sergi Expósito (quart amb 24:39) i la campdevanolenca Maria Sau (quarta amb 26:48).

Classificació II Cursa Popular Bressol de Catalunya (pdf)

Classificació 35a Mitja Marató del Ripollès (pdf)


Galeries de fotos

Mitja Marató 2013 II (Rastres)

Mitja Marató 2013 I (Arnau Urgell)

Mitja Marató 2012 (Arnau Urgell i Marc Cargol)

Mitja Marató 2011 (Xevi Mas)

Mitja Marató 2011 (Rastres)

Mitja Marató 2010 (Arnau Urgell)

Mitja Marató 2009 (Arnau Urgell)

Mitja Marató 2008 (Arnau Urgell)
 

Hasna Bahom ha guanyat amb facilitat en categoria femenina. Foto: Arnau Urgell

Aleix Fàbregas va ser el millor ripollès. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)