Ciència, política i literatura, en un cap de setmana de molta cultura

Ripoll s'afegeix a la Setmana de la Ciència del 15 al 23 de novembre

Redacció
15 de novembre del 2013
La Setmana de la Ciència omple Catalunya d'activitats del 15 al 24 de novembre. Ripoll, un any més, s'hi ha adherit i ha programat diverses activitats amb la física, la meteorologia i la figura de Ramon Casanova, el boig de l'Hispano, com a temes principals.

La ciència però haurà de compartir protagonisme en un cap de setmana amb molta cultura. El dissabte al matí, per exemple, el Col·legi d'Advocats de Girona porta a Ripoll una jornada sobre el dret a decidir mentre que el Centre d'Estudis Comarcals clausura el cicle de conferències sobre la història medieval del Ripollès, i que des de la primavera ha suposat complementar a nivell més popular el Simposi sobre la Portalada del Monestir.

La superposició d'actes farà que se'n celebrin de manera simultània al Museu Etnogràfic, a la Biblioteca Lambert Mata i a la sala Marià Font de la Lira. A més, dissabte a la tarda es lliuraran els guardons del Premi Abat Oliba, el retorn dels Jocs Florals a la vila després de seixanta anys.

Agenda d'actes culturals 15-23 de novembre a Ripoll
Divendres 15 de novembre

Setmana de la Ciència. Conferència: “La guerra entre la matèria i l'antimatèria" a càrrec del doctor Eugeni Graugés”. Sala Josep Maria Anglada, Biblioteca de Ripoll (19:00)

Dissabte 16 de novembre

Jornada sobre el dret a decidir. Sala Josep Maria Anglada, Biblioteca de Ripoll (10:30)

Cicle de conferències sobre història del Ripollès als segles IX-XIII. “Manuscrits de Ripoll, Scriptorium i la seva biblioteca”, a càrrec de Gemma Puigverd. Sala Marià Font de la Lira. Ripoll (11:00)

Presentació de la Setmana de la Ciència 2013 a Ripoll amb l'alcalde Jordi Munell. Sala Tomàs Raguer. Museu Etnogràfic (12:00)

Cicle de conferències sobre història del Ripollès als segles IX-XIII. “Les bíblies de Ripoll”, a càrrec de J.A. Iglesias. Sala Marià Font de la Lira. Ripoll (12:00)

Setmana de la Ciència. Conferència: “Un empresari innovador, entre la terra i el cel. La tecnòpolis catalana de Ramon Casanova i Danés”, a càrrec de Josep Maria Cortés (12:30)

Cicle de conferències sobre història del Ripollès als segles IX-XIII
. Cloenda de les conferències. Sala Marià Font de la Lira. Ripoll (13:00)

Lliurament Premi Literari Abat Oliba. Sala Abat Senjust (19:00)

Dissabte 23 de novembre

Setmana de la Ciència. Visita guiada a Comforsa-2. Campdevànol (11:00)
Setmana de la Ciència. Conferència: “Com el temps afecta la salut. El vent de ponent accentua l'amistat”, a càrrec del meteoròleg de TV3 Enric Agud