Ciència, política i literatura, en un cap de setmana de molta cultura

Ripoll s'afegeix a la Setmana de la Ciència del 15 al 23 de novembre

per Redacció, 15 de novembre de 2013 a les 17:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Setmana de la Ciència omple Catalunya d'activitats del 15 al 24 de novembre. Ripoll, un any més, s'hi ha adherit i ha programat diverses activitats amb la física, la meteorologia i la figura de Ramon Casanova, el boig de l'Hispano, com a temes principals.

La ciència però haurà de compartir protagonisme en un cap de setmana amb molta cultura. El dissabte al matí, per exemple, el Col·legi d'Advocats de Girona porta a Ripoll una jornada sobre el dret a decidir mentre que el Centre d'Estudis Comarcals clausura el cicle de conferències sobre la història medieval del Ripollès, i que des de la primavera ha suposat complementar a nivell més popular el Simposi sobre la Portalada del Monestir.


La superposició d'actes farà que se'n celebrin de manera simultània al Museu Etnogràfic, a la Biblioteca Lambert Mata i a la sala Marià Font de la Lira. A més, dissabte a la tarda es lliuraran els guardons del Premi Abat Oliba, el retorn dels Jocs Florals a la vila després de seixanta anys.

Agenda d'actes culturals 15-23 de novembre a Ripoll
Divendres 15 de novembre


Setmana de la Ciència. Conferència: “La guerra entre la matèria i l'antimatèria" a càrrec del doctor Eugeni Graugés”. Sala Josep Maria Anglada, Biblioteca de Ripoll (19:00)


Dissabte 16 de novembre

Jornada sobre el dret a decidir. Sala Josep Maria Anglada, Biblioteca de Ripoll (10:30)

Cicle de conferències sobre història del Ripollès als segles IX-XIII. “Manuscrits de Ripoll, Scriptorium i la seva biblioteca”, a càrrec de Gemma Puigverd. Sala Marià Font de la Lira. Ripoll (11:00)

Presentació de la Setmana de la Ciència 2013 a Ripoll amb l'alcalde Jordi Munell. Sala Tomàs Raguer. Museu Etnogràfic (12:00)

Cicle de conferències sobre història del Ripollès als segles IX-XIII. “Les bíblies de Ripoll”, a càrrec de J.A. Iglesias. Sala Marià Font de la Lira. Ripoll (12:00)

Setmana de la Ciència. Conferència: “Un empresari innovador, entre la terra i el cel. La tecnòpolis catalana de Ramon Casanova i Danés”, a càrrec de Josep Maria Cortés (12:30)

Cicle de conferències sobre història del Ripollès als segles IX-XIII
. Cloenda de les conferències. Sala Marià Font de la Lira. Ripoll (13:00)

Lliurament Premi Literari Abat Oliba. Sala Abat Senjust (19:00)

Dissabte 23 de novembre

Setmana de la Ciència. Visita guiada a Comforsa-2. Campdevànol (11:00)
Setmana de la Ciència. Conferència: “Com el temps afecta la salut. El vent de ponent accentua l'amistat”, a càrrec del meteoròleg de TV3 Enric Agud

 

Participació