Ensenyament vol estendre l'esquí escolar a tot el Pirineu

L'Institut Joan Triadú de Ribes de Freser és l'únic que ho té integrat a l'assignatura d'Educació Física

Redacció
15 de novembre del 2013
Vídeo de la Xarxa TV produït per Televisió del Ripollès

Un dels motius que es va esgrimir per abandonar el projecte de candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2022 era la manca de tradició esportiva en els esports d'hivern. En aquest context s'emmarca la iniciativa del Departament d'Ensenyament d'integrar l'esquí al currículum escolar, segons ha avançat avui RAC-1.

Es tracta d'una iniciativa que no és nova al Ripollès. De fet, des del curs 1997 l'Institut Joan Triadú de Ribes de Freser és l'únic del país en el qual l'esquí forma part de l'assignatura d'Educació Física. Durant la temporada de neu, una vegada per setmana els alumnes ribetans pugen a Vall de Núria. L'objectiu d'Ensenyament és que ho facin tots els centres del Pirineu i de les comarques de l'entorn. De moment, de cara al curs vinent, volen provar-ho amb nou escoles. Es dóna la circumstància que a Andorra tots els estudiants de 6 a 11 anys fan esquí una vegada a la setmana.

Des de l'Institut Joan Triadú, on l'any passat van veure perillar el projecte, es considera que el projecte Escola de Neu també es converteix en una sortida professional. En aquest sentit diversos exalumnes del centre ara treballen a l'estació de Núria. A més, ha suposat que alumnes de la resta de la comarca es matriculessin a Ribes atrets per aquesta iniciativa.