La Carta Esfèrica completa amb èxit l'«operació Verkami»

El grup de Ripoll recapta 1.000 euros més dels necessaris per fer possible el disc "L'últim tresor"

Redacció
14 de novembre del 2013


La Carta Esfèrica és un grup de pop-rock de Ripoll que ha confiat amb el micromecenatge per iniciar la seva carrera discogràfica. Mitjançant la plataforma Verkami ha aconseguit recaptar 3.500 euros, mil més dels necessari per editar L'últim tresor. Es tracta d’un àlbum amb onze cançons escrites i produïdes pels quatre integrants del grup i que combinen diferents sonoritats de la música actual. El resultat, segons el grup, és “un pop-rock en català, diferent i ambiciós, amb lletres clares i directes, i un so contundent”.

L’objectiu de David Costa (veu i guitarra), Vicenç Musté (baix), Rai Saña (bateria) i Jordi Carles (guitarra) era arribar als 2.500 euros en 40 dies. Ho van aconseguir en un mes i, finalment, han tancat la recollida de microdonacions amb un total de 3.495 euros. Els micromecenes, un total de 78, podien aportar des de 8 a 900 euros –passant per totes les quantitats- a canvi de recompenses com el mateix disc en versió física i/o digital, entrades del concert de presentació i, fins i tot, recitals privats.

Tres cançons gravades

La Carta Esfèrica va néixer a Ripoll a finals del 2011. Fins ara han gravat un EP amb tres cançons que inclouran en el primer àlbum: Malson, Mira i Cançó de nit. A més, del seu primer single, Malson, van enregistrar un videoclip amb dos possibles finals. L’últim tresor és fruit de dos anys de treball intensiu. Amb un total d’onze cançons escrites i composades pels propis integrants del grup, “amb lletres clares i directes, en català, inspirades tant en experiències pròpies dels artistes com en vivències quotidianes amb què tots ens podem sentir identificats” expliquen.