ERC-Sant Joan insisteix del perill pel trànsit de la parada d'autobús

Des del març de 2010 està en plena travessera de la N-260

Redacció
12 de novembre del 2013
El març de 2010 la parada d'autobús de Sant Joan de les Abadesses es va traslladar de l'aparcament de can Crehuet, a l'interior de la població, a la carretera N-260. El canvi pretenia disminuir el temps de viatge entre Ripoll i Olot però, sovint, provoca problemes amb la resta de vehicles que passen per aquesta travessera urbana. Poc després del canvi des del grup municipal d'Esquerra es va denunciar el perill que suposava tant pels conductors com, sobretot, pels vianants. Ho van qualificar de “punt negre” i van pronosticar que es produirien “fatídics incidents”-

Tres anys després, els republicans insisteixen en la necessitat de recuperar immediatament l'antiga parada mentre no hi hagi una ubicació definitiva més segura. En aquest sentit asseguren que s'ha produït un accident sense ferits i en altres casos només la sort els ha evitat. La majoria de problemes es produeixen quan un cotxe vol avançar l'autocar aturat sense veure si hi ha vianants que travessen el carrer (a banda de trobar-se altres vehicles de cara).

En el seu moment l'alcalde Ramon Roqué va admetre que la situació actual no era idònia i que els serveis tècnics estaven avaluant possibles alternatives. Tot i això va advertir que no mourien l'emplaçament fins que no hi hagués una solució definitiva. El portaveu dels republicans, Sergi Albrcih, recorda que una parada d'autocars més segura era una proposta electoral del PSC i que mai s'ha inclòs en els pressupostos municipals. "Ens preocupa que esdevingui una utopia electoral com els 250 llocs de treball de la colònia Llaudet. No es pot continuar jugant amb la vida i les expectatives de les persones" assegura.

Nota de premsa d'ERC-Sant Joan sobre la parada d'autobús (pdf)