Jordi Munell no rectificarà en la polèmica que l'enfronta a ERC per Ripoll 2013

L'alcalde assegura estar “emprenyat” i diu que els republicans no han respost la seva pregunta sobre la implicació a la Capitalitat de la Cultura Catalana

Arnau Urgell
12 de novembre del 2013
La polèmica entre CiU i ERC sobre Ripoll 2013 sembla que anirà per llarg. L'alcalde Jordi Munell ha explicat a ElRipollès.info que no té intenció de rectificar l'acusació de boicot tal i com li exigeixen els republicans. Això sí, considera que va ser la premsa la que es va centrar en aquest concepte i que ell es va limitar a preguntar en veu alta el grau d'implicació d'Esquerra en l'organització de la Capitalitat de la Cultura Catalana. “Això encara no ho han respost” afegeix.

Cal recordar que l'estira i arronsa va començar amb una agra discussió entre Ramon Santanach, regidor de Cultura, i la republicana Nancy Rovira. ERC havia presentat una moció per tal que s'instal·lés un monument per recordar Ripoll 2013 i des de l'equip de govern se'ls va instar a retirar-la perquè ja s'havia decidit fer-ho en el si de la comissió organitzadora. Per aquest motiu Santanach va recriminar-los l'absència en dues de les darreres reunions. Posteriorment, l'alcalde va retreure la publicació d'una piulada simulada publicada en un butlletí en la que afirmaven: “Ja portem més del 65% de Ripoll Capital de la Cultura Catalana 2013, brutal #sensepenaniglòria”.

Munell ha recordat que en el ple el que va fer va ser preguntar en veu alta a ERC la seva implicació. “D'aquesta actitud de participar fins al juliol a les reunions i per darrera publicar i difondre aquest missatge, quin apel·latiu li donen? Com n'hi diuen? Llibertat d'expressió de l'executiva local d'Esquerra que presideix –per cert- una regidora? Ganyoneria? És una voluntat de boicotejar? De fotre-se'n? De manifestar que tenen ganes que fracassi? Ganes de voler marcar pit i rèdit electoral de cara a les eleccions 2015?” va dir –tal com transcriu íntegrament en una anotació al Facebook-.

L'alcalde, que ha manifestat estar “emprenyat” pel qualificatiu de “repugnant” utilitzat per Jordà en referència a aquestes paraules, assegura que l'actitud dels republicans és una “mofa i befa” cap al regidor de Cultura, i les persones i entitats organitzadores de Ripoll 2013.

Finalment, i també a través de les xarxes socials, recorda que coincidint amb la publicació del polèmic fals tuit es van produir actes incívics contra les lones on s'anunciaven els actes de Ripoll 2013. “No vull ni puc acusar ningú” puntualitza.