Aleix Fàbregas guanya per tercera vegada la Duatló de Vallfogona

El ripollès revalida el triomf assolit el 2009 i 2010 en una cursa on l'altre favorit, Francesc Freixer, ha patit una punxada | En dones, victòria de Teresa Pons

Redacció
10 de novembre del 2013
Aleix Fàbregas ha guanyat la Duatló de Vallfogona.
Aleix Fàbregas ha guanyat la Duatló de Vallfogona. | Marc Cargol
Aleix Fàbregas ha guanyat la Duatló de Vallfogona. Foto: Marc Cargol

Aleix Fàbregas ha guanyat aquest diumenge al matí la Duatló de Vallfogona per tercera vegada. L'atleta de Ripoll ha revalidat un triomf assolit en les edicions de 2009 i 2010 i s'ha tret l'espineta de l'any passat en què va punxar quan era segon. Precisament el guanyador de l'any passat, l'osonenc Francesc Freixer, ha patit una punxada que l'ha obligat a abandonar. El podi masculí l'han completat Albert Soley i Marc Casanova. En dones, la victòria ha estat per Teresa Pons.

La Duatló de Vallfogona, que enguany arribava a l'onzena edició, estava formada per un primer tram de cross de sis quilòmetres amb sortida de davant de l'Ajuntament, un segon de BTT de 22 km i un final corrent de tres quilòmetres més. Enguany el recorregut s'ha canviat totalment i se n'ha rebaixat la duresa a instàncies de la federació de l'especialitat.

Fàbregas i Freixer han demostrat des de l'inici perquè eren els candidats a guanyar la prova. El de Ripoll ha fet la primera transició amb un mínim avantatge de cinc segons respecte el duatleta de Folgueroles. Poc a poc, el marge ha anat augmentant i a l'equador del tram de la bicicleta la distància era de mig minut. Quan mancaven cinc quilòmetres per la segona transició, Freixer –que ja havia perdut de vista Fàbregas- ha punxat i ha abandonat.

El duatleta de l'Esportiu Ripoll ha deixat la bici amb una renda molt còmode de quasi quatre minuts respecte els seus perseguidors. Finalment, ha entrat a la meta amb un temps d'1:28:26 mentre que Albert Soley (T-Bikes Club Triatló) ho ha fet amb 1:38:48. El podi masculí l'ha completat Marc Casanova, corredor del CN Reus Ploms (1:33:38). Entre els participants de la comarca també cal destacar el novè lloc de Jordi Esclusa (foto) amb un temps d'1:36:35. Fàbregas, no massa conforme amb el nou recorregut, ha mostrat la satisfacció per la victòria però ha lamentat que el seu màxim competidor hagués hagut d'abandonar per una punxada.

En categoria femenina la victòria ha estat per Teresa Pons (2:00:16) per davant de Mariona Càtedra, que competeix pel CTSJ Abadesses, i Laura Terrades (CN Prat-Triatló).

Classificació masculina

Classificació femenina
 


Galeries de fotos

Duatló de Vallfogona 2013 (Marc Cargol)

Duatló de Vallfogona 2012 (Arnau Urgell)

Duatló de Vallfogona 2010 (Arnau Urgell)