Jordà titlla de «repugnant» que Munell parlés de boicot d'ERC a Ripoll 2013

Els republicans exigeixen a l'alcalde ripollès que retiri l'afirmació en el proper ple municipal

Arnau Urgell
07 de novembre del 2013
Teresa Jordà ha comparegut acompanyada de les regidores Carme Serrano i Nancy Rovira.
Teresa Jordà ha comparegut acompanyada de les regidores Carme Serrano i Nancy Rovira. | Arnau Urgell

En el darrer ple de Ripoll l'alcalde Jordi Munell va acusar ERC de boicotejar la Capitalitat de Cultura Catalana. Una afirmació que ha indignat els republicans que exigeixen una rectificació en el proper plenari. De fet, Teresa Jordà ha arribat a titllar l'afirmació de “repugnant” i ha considerat tant les paraules com el to d'“inadmissible, intolerant, insultant i deslleial”.

La polèmica va començar amb una agra discussió entre Ramon Santanach, regidor de Cultura, i la republicana Nancy Rovira. ERC havia presentat una moció per tal que s'instal·lés un monument per recordar Ripoll 2013 i des de l'equip de govern se'ls va instar a retirar-la perquè ja s'havia decidit fer-ho en el si de la comissió organitzadora. Per aquest motiu Santanach va recriminar-los l'absència en dues de les darreres reunions.

Aquest dimecres, en roda de premsa, els republicans han insistit que en el seu moment ja van justificar la manca d'assistència a les trobades i han tret importància al fet d'haver de retirar la moció. En canvi, han reaccionat molt durament contra les paraules de Munell en les quals es preguntava si la seva acció s'acostava al “boicot” o a “voler que fracassés” la Capitalitat de la Cultura Catalana. Per Teresa Jordà, és una afirmació “nefasta” i “repugnant” per part de “l'alcalde de tots” en un marc com el ple municipal i ha reclamat que ho retiri per iniciativa pròpia en la sessió de novembre. “Si no ho fa li ho demanarem, i si no, insistirem a cada plenari” ha assegurat l'exalcaldessa i actual portaveu del grup municipal.

Munell va retreure a Esquerra una piulada simulada publicada en un butlletí en el que afirmaven: “Ja portem més del 65% de Ripoll Capital de la Cultura Catalana 2013, brutal #sensepenaniglòria”. Jordà, tot i agrair la tasca realitzada pels organitzadors, ha assumit el contingut del tuit tot assegurant que la Capitalitat ha estat “correcte, equivalent a dir sense pena ni glòria”. “No és una afirmació pejorativa, simplement ha passat i per això demanem un monument per recordar-ho” ha afegit. Tot i que deixar el balanç del grup municipal per més endavant, ha recordat que s'ha aprofitat Ripoll 2013 per “magnificar” molts actes que ja s'organitzaven cada any.

Teresa Jordà ha comparegut acompanyada de les regidores Carme Serrano i Nancy Rovira. Foto: Arnau Urgell