Les previsions boletaires fracassen estrepitosament

La manca de pluges deixen els boscos sense rovellons en una temporada que havia de ser històrica

Redacció
29 d'octubre del 2013
Les precipitacions generoses caigudes durant l'estiu i les temperatures inferiors a les habituals van fer que els especialistes pronostiquessin una temporada històrica de bolets, una de les millors des del canvi de segle. La realitat, però, ha estat molt diferent.

Tant el setembre com l'octubre, mesos habitualment amb precipitacions importants, han estat molt secs. A més, els darrers dies s'han viscut temperatures més pròpies de finals d'agost que de tocar a Tots Sants. A més, les previsions no són gaire optimistes, i és que en el curt i mig termini no s'albiren pluges importants. Tot plegat ha fet que els bolets hagin anat de més a menys i, per exemple, el nombre de venedors ambulants a la carretera sigui escàs. A més, concursos com el de Prats de Lluçanès s'han hagut de suspendre.

Les perspectives per a les properes setmanes no són massa optimistes. Fa dies que no plou i, malgrat que no hi ha grans fredorades a la vista, la combinació de pluja i dies amb temperatures temperades al Ripollès és complicada.