La Trail Terra de Comtes i Abats ja té 100 inscrits un mes abans de disputar-se

La prova, de 30 i 59 km, es disputarà el 24 de novembre entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll

Redacció
29 d'octubre del 2013
Presentació Trail Terra de Comtes
Presentació Trail Terra de Comtes | Arnau Urgell
Els membres de l'organització amb representants d'HG i de les institucions ripolleses. Foto: Arnau Urgell

L'Esportiu Ripoll no para. Tot just després de disputar-se la primera BTT Terra de Comtes ja pensa en la primera ultratrail homònima. Serà el proper 24 de novembre amb dos recorreguts de 30 i 59 quilòmetres amb sortida a Sant Joan de les Abadesses i final a Ripoll. La cursa, que es va presentar dissabte a la sala de plens del consistori ripollès, ja té 100 inscrits un mes abans de disputar-se.

En el marc d'un calendari de curses de muntanya cada vegada més carregat els organitzadors de la Trail Terra de Comtes i Abats han volgut organitzar una prova molt singular. El recorregut, dissenyat pel corredor local Marc Carós, ha apostat per recórrer el patrimoni medieval del Baix Ripollès tot resseguint corriols dels municipis de Sant Joan, Ogassa, Campdevànol, Gombrèn i Ripoll. “És una prova que permetrà córrer força i això pot ser una arma de doble tall perquè en ser llarga pot fer cansar els participants abans d'hora” va advertir Carós.

“Volem que sigui una de les clàssiques del calendari i per això hem apostat per la mitja muntanya” va explicar Quim Merino, de l'Esportiu Ripoll. La cursa llarga –de 59 km i 2.500 metres de desnivell positiu- sortirà de Sant Joan de les Abadesses a les vuit del matí mentre que la curta –de 30 km i 1.500 metres de desnivell- ho farà una hora després. Un dels serveis de la prova serà un bus gratuït entre Ripoll i Sant Joan per tal que els corredors puguin deixar el cotxe a tocar de l'arribada, situada a la plaça del Monestir de la capital comarcal.

L'alcalde Jordi Munell, que també va participar a la presentació, va celebrar l'empenta de l'Esportiu Ripoll –club fundat l'any passat- i la bona idea de vincular proves esportives al producte turístic Terra de Comtes i Abats.



Els recorreguts de la Trail Terra de Comtes i Abats
Les dues curses sortiran de Sant Joan de les Abadesses. Des d'allà començarà l'ascens cap a Còdol, el Cortal i un petit tram de la pista de Ribamala –una excepció en un traçat on els corriols seran protagonistes-. L'ascens continuarà cap al collet del Vent, Saltor i fins al cim de Corones que amb 1.513 metres serà el sostre de la prova. Des d'aquest punt s'iniciarà un dels descensos més pronunciats de la cursa per arribar fins a Campdevànol passant per l'ermita de Sant Grau. Després de travessar el poble cap al barri de la Creu la cursa curta es desviarà cap el mas el Vilar per tal d'arribar fins a Ripoll.

En canvi, la cursa llarga encara haurà d'afrontar pràcticament la meitat del recorregut pujant cap a Sant Cristòfol Vell, el pla de la Batalla, el coll de la Pardinella i Montgrony. A continuació, nou tram de descans fins a Gombrèn, can Bac i Estiula abans de passar pels gorgs del torrent de la Cabana. La cursa anirà fins al mas el Vilar abans d'arribar a la plaça del Monestir de Ripoll.