Els Mossos abandonen la recerca del ciclista desaparegut

Després de tres jornades buscant-lo en diversos punts del Ripollès no s'ha localitzat cap pista

Arnau Urgell
28 d'octubre del 2013
Els Mossos han abandonat sobre el terreny la recerca de Pedro Cajal, un veí de Cornellà de 47 del qual no es té notícia des de dimecres i que va desaparèixer després de viatjar cap al Ripollès per fer una ruta BTT. Després de tres dies buscant-lo sobre el terreny, aquest dilluns ja no s'ha activat cap operatiu per la manca de proves concretes que permetin acotar l'àrea de recerca.

Pedro Cajal va sortir dimecres de casa seva a primera hora del matí amb la intenció d'agafar el tren i anar fins a Ribes de Freser per fer una ruta amb BTT. Des d'aleshores, els seus familiars no en tenen cap notícia i per aquest motiu el dijous el vespre van denunciar-ne la desaparició en una comissaria dels Mossos d'Esquadra.

El divendres al matí va començar la recerca sobre el terreny en una àrea compresa entre Gombrèn, Ribes de Freser i Toses en la qual hi van participar dos helicòpters dels Mossos i dels Bombers. Els Bombers –que diumenge ja no van participar l'operatiu- van pentinar dissabte les pistes que uneixen Ribes Altes amb Tregurà i Pardines amb Vilallonga de Ter. Mentrestant, els Mossos van continuar centrats a la Vall de Ribes i, sobretot, a Toses on un testimoni creu que el va veure dimecres al vespre. Des de l'àrea de premsa de Mossos s'ha explicat que totes les patrulles tenen la foto del desaparegut i que si apareix qualsevol nova pista es podrà reprendre la recerca sobre el terreny.

Amics del desaparegut –que també van buscar-lo diumenge a la zona de les Llosses i la riera de Merlès- van difondre una fotografia de la seva bicicleta. Es tracta d'una Specialized de color verd. A més, han explicat que Pedro Cajal va sortir de casa amb un mallot taronja i el casc que duia era de color blanc. També en motiu de la I BTT Terra de Comtes es va fer una crida als participants a col·laborar en la recerca.