Dues dècades caminant a la Via Romana

Redacció
28 d'octubre del 2013
Els armats de Camprodon van desfilar a Sant Pau.
Els armats de Camprodon van desfilar a Sant Pau. | Marcel Urgell
Els armats de Camprodon van desfilar a Sant Pau. Foto: Marcel Urgell

Un temps esplèndid –amb una màxima que va superar els 22 ºC- va saludar els centenars de participants que es van acostar a Sant Pau de Segúries per participar a la Caminada a la Via Romana. Una activitat que, més enllà de la Festa Major, ha esdevingut la principal celebració del municipi i que enguany estava d'aniversari ja que complia dues dècades.

A primera hora els veïns de Sant Pau, de la resta del Ripollès i de la Garrotxa així com visitants vinguts d'arreu del país es van concentrar a la plaça de la Generalitat per gaudir d'un esmorzar popular. A quarts de deu els armats de Camprodon van començar una desfilada que va anticipar l'inici de la caminada en direcció a Sant Salvador de Bianya. També hi havia, a banda d'una comitiva de romans locals, els gegants santpauencs i els de la població garrotxina on acaba la Via Romana del Capsacosta. A mig camí, la ja tradicional satírica proclama imperial des de la Trona, a càrrec enguany d'Eudald Jordà.

La posada en valor de la Via Romana

La història de la via romana del Capsacosta és curiosa. Unes prospeccions petrolíferes a la zona van ser el detonant per tal que els veïns i el consistori de Sant Pau demanessin recuperar unes restes arqueològiques que es deterioraven amb el temps. Va ser finalment amb l'obertura dels túnels de Collabós, l'any 1994, que es va poder destinar una partida a la recuperació de la via.

Senderistes de Sant Pau i Sant Joan de les Abadesses van començar a inicis dels 90 el què ha esdevingut una de les festes populars més importants del municipi. Aquesta colla d'amics van iniciar una passejada vestits de romans que ara està plenament consolidada.
 
Galeries de fotos

Caminada a la Via Romana 2013 (Marcel Urgell)

Caminada a la Via Romana 2011 (Xevi Mas)

Caminada a la Via Romana 2010 (Xevi Mas)

Caminada a la Via Romana 2009 (Xevi Mas)

Caminada a la Via Romana 2008 (Adrià Costa)