Un tren de la línia de Puigcerdà descarrila a Sant Andreu Arenal

S'han produït un mínim de tres ferits lleus | Es registren retards de més de 20 minuts

Redacció
27 d'octubre del 2013
Descarrilament a l'estació de SAnt Andreu Arenal.
Descarrilament a l'estació de SAnt Andreu Arenal. | Pol Amorós
Descarrilament a l`estació de SAnt Andreu Arenal. Foto: Pol Amorós

L’últim vagó d’un comboi de la línia de Puigcerdà, provinent de la Tor de Carol (la Cerdanya), ha descarrilat pocs minuts després de les vuit de la tarda a l’estació de Sant Andreu d’Arenal. Hores d’ara, es desconeixen les causes de l'incident i les demores han estat d'un mínim de 20 minuts.

L'accident ha provocat tres ferits lleus i s'ha produït en el moment que el comboi ha entrat a l'estació. Els ferits han estat atesos a la mateixa estació pels serveis mèdics d'emergència (SEM) i finalment han estat traslladats a centres sanitaris. Es manté el seu pronòstic lleu per contusions, erosions en una mà, crisi d'ansietat i fins i tot inhalació de fum perquè s'hauria activat accidentalment un extintor.

A conseqüència de l’accident, els trens de la línia R3 direcció Barcelona circulen desviats per les estacions de Sant Andreu Comtal i Clot-Aragó i no efectuen parada a les estacions de Torre Baró, Sant Andreu Arenal i La Sagrera-Meridiana

Entre els viatgers n'hi havia diversos procedents del Ripollès, especialment estudiants que baixaven a la ciutat comtal després de passar el cap de setmana a la comarca.

Segons ha relatat un passatger del tren a ElRipollès.info, el comboi ha frenat bruscament en el moment d'entrar a l'estació, "provocant la caiguda d'alguns passatgers". Tot seguit s'ha començat a veure molt de fum, fet que ha espantat "part del passatge". En aquest moment, el revisor ha cridat que tothom sortís del tren i ha desbloquejat les portes. Segons el testimoni, que indica que el tren "anava molt ple", algunes persones s'haurien pogut fer mal en el moment "de sortir tots corrent per l'andana". L'andana ha estat evacuada i els passatgers han pogut accedir ràpidament al carrer.

Diverses ambulàncies del SEM s'han desplaçat al lloc dels fets i estan atenent alguns dels passatgers, així com dotacions de Bombers de Barcelona i Mossos d'Esquadra.

Consulteu les incidències de Rodalies