1 de 10

Els consells comarcals gironins es reivindiquen des de Ripoll

Els diversos presidents dels ens comarcals i de la Diputació de Girona van reclamar-ne el manteniment en plena tramitació de la Llei de governs locals

per Redacció, 25 d'octubre de 2013 a les 11:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Trobada dels presidents dels consellers comarcals i de la Diputació a Ripoll. Foto: CCR

Els presidents dels consells comarcals de la demarcació de Girona es van reunir ahir a Ripoll , en el marc de les trobades periòdiques de coordinació i debat que mantenen els vuit presidents i que se celebren rotativament a cada comarca . Ahir el Ripollès va exercir d'amfitrió . A la trobada , a més , hi va assistir el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut . Diputació i consells comarcals es van mostrar a favor de mantenir els consells com a administració supralocal més propera als ciutadans en plena tramitació d'una Llei de governs locals que preveu buidar-los políticament.


Els responsables polítics dels ens comarcals van tractar el tema dels possibles canvis de les lleis estatal i catalana sobre administració local i van  deixar palès que són partidaris que a l'hora de voler tirar endavant les agrupacions de serveis públics es tinguin en compte les especificitats territorial i municipal. El president de la Diputació , Joan Giraut , i els presidents comarcals presents, es van mostrar partidaris que siguin els mateixos ajuntaments qui valorin la idoneïtat o no d'agrupar serveis públics o mantenir-se de manera independent. “És l'opció més eficient” , va manifestar Giraut .

La trobada, a més del president de la Diputació gironina, va comptar amb la presència dels presidents comarcals del Baix Empordà, Joan Català; la Selva, Salvador Balliu; Gironès, Jaume Busquets; Garrotxa, Joan Espona, i Ripollès, Miquel Rovira. La resta de presidents comarcals gironins, els de l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i la Cerdanya, van excusar la seva presència a la trobada. En la mateixa reunió, tots els presidents van manifestar la seva satisfacció per la coordinació existent entre els ens en matèria de col·laboració.

 

Participació