Trias descarta definitivament els Jocs d'Hivern del 2022

L'alcalde de Barcelona es marca com a objectiu aconseguir-los per al 2026 | Les institucions del Ripollès hi veien una oportunitat per aconseguir el reivindicat desdoblament del tren

EP
25 d'octubre del 2013
Xavier Trias
Xavier Trias | Ajuntament de Barcelona
Xavier Trias diu «no» als Jocs Olímpics. Foto: Ajuntament de Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat aquest divendres que, definitivament, descarta optar als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022, perquè "no es donen les condicions" necessàries. Tot amb tot, sí que ha apostat per presentar la candidatura a l'edició del 2026 amb el consens necessari. En un comunicat, ha defensat que és necessari seguir construint un consens polític per fer realitat el projecte de presentar una "candidatura guanyadora" pel 2026, i s'ha mostrat convençut que ho podria aconseguir en els propers anys.

Trias assegura que ni la ciutat ni el Pirineu "no deixaran escapar" l'oportunitat d'organitzar uns Jocs d'Hivern, i que després de parlar durant les últimes setmanes amb els grups municipals del consistori barceloní, l'Estat, els comitès olímpics espanyol i internacional, finalment ha arribat a la conclusió que el millor era centrar els seus esforços en aconseguir els jocs del 2026.

Ja la setmana passada es va donar per feta la renúncia però la insistència de bona part dels alcaldes del Pirineu va fer que no s'oficialitzés. Ara, d'aquesta manera, es deixa enrere la data del 2022 –una proposta realitzada per l'exalcalde Jordi Hereu- i oficialment es comença a pensar en el 2026, malgrat que la lògica sembla indicar que aleshores els Jocs es faran lluny d'Europa.

Des de les institucions i partits del Ripollès s'havia apostat per la candidatura –que tenia com a seus Barcelona i la Cerdanya- per la possibilitat que servís per desencallar el reivindicat desdoblament del tren. Santi Vila, conseller de Territori, va posar la bena abans de la ferida en una visita a Ripoll el divendres passat assegurant que "la línia havia de millorar amb urgència amb Jocs o sense".