La Volta Catalunya tornarà a tenir final d'etapa a Vallter 2000 i sortida a Llanars

Arnau Urgell
23 d'octubre del 2013
Nairo Quintana entrant a la meta de Vallter.
Nairo Quintana entrant a la meta de Vallter. | Josep Maria Montaner
 Nairo Quintana entrant a la meta de Vallter. Foto: Josep Maria Montaner

La Volta Catalunya tornarà a tenir el 2014 un final d'etapa a Vallter 2000. Així ho ha anunciat Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que aquest dimecres ha presentat a Ripoll el nou model de gestió per a l'estació de muntanya de Setcases.

L'anunci arriba després que FGC i la Mancomunitat de la Vall de Camprodon hagin renovat l'acord que va permetre dur la prova ciclista l'any passat a Vallter. De fet, en declaracions posteriors a ElRipollès.info, Ticó ha explicat que la intenció de la companyia és convertir l'ascens a l'estació –considerat de categoria especial pels organitzadors de la Volta- en una arribada fixa per a les properes edicions. A la Volta del 2013 la victòria va ser pel colombià Nairo Quintana (Movistar), un corredor que posteriorment va explotar al Tour de França aconseguint el segon lloc a la general.

L'acord per fer tornar la prova ciclista per excel·lència del nostre país a la Vall de Camprodon també inclou que l'endemà la segona etapa de muntanya –molt previsiblement la "reina"- repeteixi sortida des de Llanars. "És una recta difícil de trobar a la comarca i molt bona per a les imatges" ha explicat Ticó. Aquesta etapa tornarà a tenir un final en una estació de FGC, en aquest cas la Molina, que en les properes edicions s'intercalarà amb Port Ainé (que va acollir una arribada el 2013 després que el 2012 la neu obligués a retallar el recorregut).

La 94a Volta Catalunya es disputarà del 24 al 30 de març. Fins ara, només s'havia anunciat que Calella repetia com a punt d'inici.

Galeries de fotos

La Volta 2013 a Ripoll (Arnau Urgell)

La Volta 2013 a Vallter 2000 (Josep Maria Montaner)

Galeria de fotos 2012

Galeria de fotos 2011

Galeria de fotos 2008