L'Escola Vedruna de Ripoll es converteix en un petit Museu Tintín

per Redacció, 22 d'octubre de 2013 a les 18:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Trobada Tintinaire, que es va celebrar el diumenge passat a Ripoll, va tenir com a centre neuràlgic la plaça de l'Ajuntament. L'Escola Vedruna es va afegir l'esdeveniment i es va convertir en un petit Museu Tintín després de dies treballant aquesta temàtica.

Les setmanes prèvies en la majoria de matèries es va abordar el còmic en general i l'obra d'Hergé en concret. Posteriorment, tot el treball es va convertir en un Museu Tintín que va obrir les portes el diumenge. Quan s'entrava a l'escola es podia assistir a una petita representació teatral amb el personatges del còmic; veure els quadres de tots els personatges principals i secundaris, penjats com a retrats; una línia cronològica feta en anglès sobre la publicació dels diferents còmics i els esdeveniments més importants que es van donar en el món occidental durant aquell temps; un decorat que reproduïa el “Temple del sol”; tot d’objectes de les diferents obres de Tintín, sense deixar de banda, és clar, la reproducció de Tintín i  Milú.


Tanmateix, el projecte que va portar més feina va ser la realització d’un nou còmic: Tintín a Ripoll. Aquest còmic es va crear a partir del guió dels alumnes de 3r d’ESO, que van ser també qui van dissenyar les vinyetes, amb les bafarades i el tipus de dibuix que s’havia de realitzar, i després els alumnes de Primària van il·lustrar-lo amb els seus dibuixos.

Els tintinaires també poden entrar al bloc de lectura de l’escola per descobrir la recerca i el treball que van fer els alumnes d’ESO. Aquest bloc s’inclou dins de les activitats del Pla lector que l’Escola Vedruna està realitzant com a centre pilot de l’ILEC.
 

 

Participació