Una cantata amb història

Els Follets reuneixen 250 cantaires a Ripoll per interpretar "Història de Catalunya, amb cançons" d'Antoni Ros-Marbà

Redacció
21 d'octubre del 2013
Cantata
Cantata | Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)
La cantata va omplir el Monestir de Santa Maria. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)

La coral infantil Els Follets de Ripoll s'ha afegit aquest cap de setmana als actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana amb la interpretació de la cantata Història de Catalunya amb cançons d'Antoni Ros-Marbà. Una gran activitat que va aplegar al Monestir de Santa Maria 250 nens d'arreu del país i un nombrós públic que van omplir el recinte. Al final, per cert, els crits d'independència van ressonar amb força.

A banda d'els Follets, deu corals van ser diumenge a Ripoll. Eren 250 nens i nens de l'Art-9, de Granollers; Brins, de Camprodon; Cabriol, de Vic; El Virolet dels Lluïsos de Gràcia, de Barcelona; Els Pinetons, de Ripollet; Els Rossinyols, de Tarragona; Espurna de l’Orfeó Vigatà, de Vic; Guillem Fortuny, de Cambrils, Joncar Petit, de Barcelona; i Sant Medir, de Barcelona.

Història de Catalunya amb cançons és obra del músic Antoni Ros-Marbà, amb text de Jaume Picas i l’adaptació d’Òscar Penyarroya. Així mateix, a banda de les corals, hi intervindran Josep Roura i Montserrat Orriols, com a narradors; Eudald Jordà i Cristina Arimany, com a solistes;  i també una orquestra integrada per deu músics professionals amb: Marta Pugés (piano), Jordi Sacristán (trompeta), Ton Checa (trompeta), Frédéric Descargues (violí), Lídia Millet (violí), Núria Pujolràs (viola), Eva Curto (violoncel), Agustí Pedrico (contrabaix), Marc Casas (percussió) i Quim Puertas (percussió).

La cantata va posar el punt i final d'un diumenge molt intens a Ripoll amb diversos actes relacionats amb la Capitalitat Cultural. Al matí unes 300 puntaires van celebrar Santa Úrsula fent una trobada al claustre del mateix Monestir. A més, durant tot el dia, la plaça de l'Ajuntament va ser el centre neuràlgic de la novena Trobada Tintinaure organitzada per l'Associació 1001.

Els Follets van reunir 250 nens d'arreu del país. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)