La tardor despunta al paisatge

Tot i les temperatures –aquest dilluns s'han fregat els 23 ºC a Ripoll- els arbres comencen a prendre els colors de tardor | Les temperatures continuaran altes per l'època fins a Tot Sants

per Arnau Urgell, 22 d'octubre de 2013 a les 08:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tardor ja és ben visible a l'entorn del Taga. Foto: Antonina Coromina

La tardor climàtica es considera que comença l'1 de setembre i l'astronòmica ho va fer enguany el 22 de setembre. Tanmateix, la meteorològica –el temps de tardor- en prou feines ha tret el cap i aquest octubre s'està vivint un autèntic i allargat estiuet. Tot i això, molt tímidament, el paisatge comença a notar el canvi d'estació i els colors groguencs, vermellosos i marronosos hi comencen a aparèixer.


Aquest dilluns l'ambient suau –pràcticament càlid- va continuar sent protagonista. De fet, a Ripoll es van fregar els 23 ºC de màxima (concretament, 22,8 ºC). Uns valors que amb lleugeres oscil·lacions es mantindrà al llarg de tota la setmana. Les mínimes també continuen força altes per l'època i en la majoria de poblacions s'han situat a l'entorn dels 10 ºC.

Les previsions a mig termini indiquen que de cara a la setmana vinent les temperatures podrien començar a baixar i normalitzar-se per Tots Sants. Tot i això, no hi ha rastre de grans fredorades ni dels habituals episodis de pluges. Per aquest dimarts, aixó sí, no es descarten quatre gotes a la meitat nord de la comarca en fenòmens que, si es produeixen, seran totalment anecdòtics.


Podeu enviar-nos les vostres fotos de tardor a elripolles@elripolles.info
 


La tardor despunta al paisatge. Foto: Refugi Coma de Vaca

Un arbre amb aspecte tardoral a la zona de Coma de Vaca. Foto: Refugi Coma de Vaca

 

Participació