Òmnium engega una campanya per explicar que «votar és normal»

Un miler de voluntaris de l'entitat sortiran aquest dissabte al carrer per difondre el dret a decidir

Quico Sallés/Nació Digital
21 d'octubre del 2013
La presidenta d'Òmnium amb el lema de la campanya.
La presidenta d'Òmnium amb el lema de la campanya. | Dani Codina/Òmnium
La presidenta d'Òmnium amb el lema de la campanya. Foto: Dani Codina/Òmnium

"És normal que un país gestioni els seus recursos", "És normal portar-te bé amb els teus veïns", "És normal que un país decideixi la seva educació" o bé "És normal voler un país normal". Aquests són alguns dels eslògans de la campanya "Un país normal" que aquest matí ha presentat Òmnium Cultural, a la seva seu nacional, dirigida als indecisos per tal "d'apuntalar" el dret a decidir.
 
La campanya, que impulsa Òmnium i que espera que altres entitats s'afegeixin, busca fer arribar "al màxim nombre de persones els arguments per l'estat propi". L'estratègia passa per accions generals com insercions publicitàries a accions més concretes com embustiades de l'argumentari sobiranista. La imatge de la campanya, molt propera a una estètica còmoda i senzilla, posa èmfasi en el dret a decidir i la normalitat que suposa "votar" i, sobretot, votar el futur polític del país.
 
Des d'Òmnium veuen també amb normalitat que durant actes de la campanya es practiqui el "bilingüisme passiu" o s'utilitzi el castellà en algun acte o explicacions. La campanya no preveu cap gran acte, durarà un any des d'aquest mes d'octubre i tindrà "prou versatilitat" per anar-se adaptant al ritme dels esdeveniments polítics i socials que marquin el procés sobiranista.

La primera gran acció es produirà aquest dissabte 26 d'octubre on un miler de voluntaris repartiran 500.000 pasquins en una seixantena de poblacions catalanes. Des d'Òmnium es demana la col·laboració a la campanya apuntant-se a través del seu web.