Una carbassa de 454 kg de l'Alcora sorprèn a la fira de Sant Joan de les Abadesses

Joan Soler i Jordi Xandri guanyen el certamen local amb un exemplar de 248 quilos

Redacció
21 d'octubre del 2013
Molt públic a la Fira de la Carbassa de Sant Joan.
Molt públic a la Fira de la Carbassa de Sant Joan. | Arnau Urgell
Molt públic a la Fira de la Carbassa de Sant Joan. Foto: Arnau Urgell

De l'Alcora, a la comarca castellonenca de l'Alcalatén, fins a Sant Joan de les Abadesses hi ha poc més de 400 quilòmetres. Tot i aquesta distància, una carbassa d'aquesta població del País Valencià va ser la gran sorpresa de la fira santjoanina d'aquest diumenge ja que amb 454,4 quilos va esdevenir el rècord històric del certamen. A més, i de propina, els cultivadors Jorge Monfort i Elena Nebot es van endur 400 euros cap a casa.

La Fira de la Carbassa en tan sols quatre anys ha arrelat amb força a Sant Joan de les Abadesses. La recepta és tan coneguda com exitosa: parades de productes relacionats amb la carbassa, degustacions, demostracions i, sobretot, el concurs de carbasses grans. Entre els macroexemplars també va destacar-ne un dels santjoanins Joan Soler i Jordi Xandri que amb 248 quilos es va endur el premi local.

El certamen es va desenvolupar per quart any a l'entorn de la plaça Anselm Clavé. A banda del concurs, també va destacar la degustació de crema de carbassa a càrrec de La Teuleria o la possibilitat de tastar una cervesa artesana de la Minera confeccionada especialment i de manera limitada per a l'ocasió. També hi havia un taller de dibuix per a infants, un taller de cuina també per a nens així com una demostració de l'art de fer escultures amb carbasses.

Galeries de fotos

Fira de la Carbassa 2013 (Marc Cargol)

Fira de la Carbassa 2012 (Marcel Urgell)

Fira de la Carbassa 2011 (Xevi Mas)

Fira de la Carbassa 2010 (Lurdes López)