Moret fa doblet al Santigosa

El pilot de Molló guanya els 2 Dies de Trial Santigosa Clàssics en experts el mateix any que ha aconseguit la primera victòria als 3DTS | El ripollès Josep Soldevila guanya en pre72

Redacció
20 d'octubre del 2013
Francesc Moret ha guanyat en experts dels 2DTSC.
Francesc Moret ha guanyat en experts dels 2DTSC. | Marc Cargol
Francesc Moret ha guanyat en experts dels 2DTSC. Foto: Marc Cargol

Francesc Moret guardarà un bon record del binomi Trial de Santigosa i any 2013. I és que després de guanyar per primera vegada la Setmana Santa passada els 3DTS, aquest cap de setmana ha aconseguit la victòria a la categoria experts dels 2 Dies de Trial Santigosa Clàssics després de tres edicions amb triomf de Carles Esteve . En pre65, l'altra categoria reina d'aquesta modalitat, el triomf ha estat per l'anglès Peter Carson amb una BSA mentre que el ripollès Josep Soldevila (Bultaco) s'ha imposat en pre72.

El mollonenc Francesc Moret, amb una Honda, ja va deixar clar a la primera jornada que amb una moto clàssica també era el favorit. Va recórrer les vint zones –que recuperen l'esperit dels Santigosa de la dècada dels 70- amb un sol punt de penalització. Per darrere Juan Greus (Bultaco) va penalitzar cinc punts. Amb aquest marge Moret ha afrontat amb tranquil·litat la jornada d'aquest diumenge on tot i que ha fet cinc peus ha ampliat el marge respecte els seus perseguidors. Greus ha acabat sumant-ne 18 entre els dos dies i el tercer classificat, Joan Rovira, ha tancat la seva participació amb 41.

A banda de la victòria de Carson en pre65 i de Soldevila en pre72, a les altres categories els millors han estat Josep Maria Clopés (Merlín) en clàssics; Ranc Michel (BSA) en pre80 i Jaime Roig (Fantic) en trialers.

La competició, que en l'actual format de dos dies ha arribat a la cinquena edició, ha consolidat el seu caràcter internacional. En aquest sentit ha reunit 110 participants no només dels Països Catalans sinó també de Madrid, Euskadi, el Regne Unit, Suïssa i l'Estat francès. En aquesta ocasió, a diferència de l'any passat , el fang i la pluja no han estat protagonistes i els pilots han gaudit d'un temps esplèndid.

Classificacions 2DTSC 2013 (pdf)


Galeries de fotos de trials de clàssiques del Ripollès

2 Dies Trial de Santigosa Clàssic 2013 (Marc Cargol)


2 Dies Trial Santigosa Clàssic 2012 (Adrià Costa)
 

2 Dies Trial Santigosa Clàssic 2011 (Xevi Mas)

Trial Clàssic del Gall de Ripoll 2011 (Xevi Mas)
 

Segona jornada dels Dos Dies Trial Santigosa Clàssic 2010 (Xevi Mas i Lurdes López)

Primera jornada dels Dos Dies Trial Santigosa Clàssic 2010 (Jordi Vives)

Trial de Clàssiques de Ripoll 2010 (Víctor Bonaigua/ Motocat.cat )

Trial de Clàssiques de Ripoll 2010 (CATMotor)
 

Dos Dies Trial Santigosa Clàssic 2009 (Jordi Vives)

Trial de Clàssiques de Ripoll 2009 (Arnau Urgell)
 

Trial de Clàssiques de Ripoll 2008 (Arnau Urgell)

Exhibició de side-trial 2008 (Arnau Urgell)