L'esquí nòrdic arriba a Vallter

El conseller Santi Vila anuncia una inversió de mig milió d'euros per reactivar l'estació d'esquí de la Vall de Camprodon i aconseguir arribar a 60.000 visitants anuals, el doble que el darrer any

Redacció
18 d'octubre del 2013
Santi Vila ha anunciat les inversions a Vallter 2000 des de Ripoll. Foto: CCR

Santi Vila, conseller de Territori i Sosteniblitat, ha anunciat avui des de Ripoll la inversió de mig milió d'euros per reactivar l'estació de Vallter 2000, propietat de la Generalitat a través del grup FGC des de fa més d’un any. L'objectiu principal és aturar la baixada constant de visitants que ha fet que s'arribés a 31.700 la temporada passada, un 48% menys que fa cinc anys. Entre les actuacions destaca la creació d'una pista d'esquí nòrdic al coll de la Marrana –la primera d'aquest esport al Ripollès-, la rebaixa del preu dels forfets entre un 22 i el 33% i la modificació del domini esquiable, entre altres mesures.

Territori i FGC pretenen assolir una xifra situada a l'entorn dels 60.000 visitants anuals. L'objectiu és, segons Santi Vila, que Vallter “sigui un motor econòmic pel Ripollès, al costat de la ja consolidada estació de muntanya de Vall de Núria o la futura creació del Parc natural de les capçaleres de Ter i Freser”.

En les actuacions referides a les modificacions del domini esquiable s'ha decidit destinar la zona del Xalet per la pràctica de les activitats de muntanya així com reubicar 30 canons de neu a les pistes dels Berquins i la del Puig dels Lladres, per oferir una oferta més compacta i garantida de neu. Per altra banda, els forfets passaran de 32 a 25 euros en el cas dels adults i de 24 a 16 per la mainada. Així mateix, l'estació s'incorpora als forfets de temporada que permeten esquiar a totes les estacions de FGC.

Entre els nous productes i serveis destaquen la creació d’una pista d’esquí nòrdic a la zona del coll de la Marrana. També es reactivaran els sopars de la cafeteria de les Marmotes, es remodelarà la zona del parc lúdic, s'organitzaran cursos d’iniciació d’esquí de muntanya, se senyalitzaran circuits de raquetes i esquí de muntanya i es posaran en marxa en marxa de productes de senderisme entre les estacions de Vallter i Vall de Núria, entre altres.

Roda de premsa del conseller Santi Vila a la seu del Consell Comarcal del Ripollès. Foto: CCR