Sant Joan, vila carbassaire

Diumenge se celebra la quarta edició de la Fira de la Carbassa en la qual destaca el concurs amb exemplars de més de 300 quilos

Redacció
18 d'octubre del 2013
Les carbasses tornen a Sant Joan aquest diumenge. Foto: Marcel Urgell

Un any més, i ja en van quatre, aquest diumenge torna la Fira de la Carbassa organitzada pels Carbassaires de Sant Joan, una de les cites més populars de la tardor a Sant Joan de les Abadesses tot i la seva joventut. La recepta és la de cada any: parades de productes relacionats amb la carbassa, degustacions, demostracions i el concurs de carbasses grans. Un conjunt de propostes a l'entorn d'aquest fruit que tradicionalment s'ha utilitzat com a aliment per fer confitures i sopes, però també com a recipient, com a element decoratiu i, fins i tot, com a instrument musical.

La IV Fira de la Carbassa, situada a la plaça Clavé i entorn, començarà a les 11 del matí. A partir de llavors es podrà fer una degustació de crema de carbassa a càrrec de La Teuleria, participar en un taller de dibuix adreçat a infants o observar la demostració de l'art de fer escultures amb carbasses. Tot i això, des de primera hora aniran arribant les carbasses del concurs.

Ja a la tarda, a partir de les quatre, es farà un taller de cuina amb carbassa adreçat a nens i nenes i, a les sis lliuraran els premis del concurs de carbasses, que hauran estat exposades durant tot el dia. El concurs, on els darrers anys s'han presentat exemplars de 300 i, fins i tot, 400 quilos, compta amb una dotació de 1.300 euros en premis.

Més informació i programa complet d'activitats


Galeries de fotos

Fira de la Carbassa 2012 (Marcel Urgell)

Fira de la Carbassa 2011 (Xevi Mas)

Fira de la Carbassa 2010 (Lurdes López)