Barcelona renuncia als Jocs Olímpics d'Hivern 2022

L'alcalde Xavier Trias proposarà al ple de divendres abandonar la intenció de presentar una candidatura que tenia Puigcerdà i la Molina com a segona seu

J.P./Nació Digital
16 d'octubre del 2013
Barcelona no optarà a ser seu dels Jocs Olímpics d'Hivern. L'alcalde Trias té previst portar al ple municipal d'aquest divendres la renúncia a presentar candidatura per organitzar els del 2022. El batlle barceloní ha pres aquesta decisió poc després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) advertís que la candidatura barcelonina, que incloïa els Pirineus, havia d'elevar el nivell organitzatiu i esportiu si volia organitzar els Jocs. Així ho hauria traslladat el nou president del COI, Thomas Bach, a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, en la reunió que ha tingut lloc aquest dimecres a la seu del COI a Lausana (Suïssa).

La candidatura olímpica, amb Puigcerdà i Barcelona com a seus principals, va ser llançada per l'alcalde Jordi Hereu i va reviscolar després del fracàs de la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics d'Estiu del 2020.

De fet, el ple de divendres ja tenia previst debatre la qüestió olímpica, però no a instàncies de CiU, sinó a petició del PSC, que volia qüestionar la voluntat del consistori de continuar endavant amb la candidatura. A més, la possibilitat d'optar als Jocs comptava amb la negativa frontal d'ICV-EUiA i del PP.