La «nova» Devesa del Pla de Ripoll supera el darrer tràmit urbanístic

La comissió d'Urbanisme de Girona, reunida excepcionalment al Consell Comarcal, aprova la modificació puntual del POUM que suposa rebaixar el nombre d'habitatges de 420 a 189

Arnau Urgell
10 d'octubre del 2013
Una imatge virtual de la futura Preparación Textil.
Una imatge virtual de la futura Preparación Textil. | Agustí Vilà
Imatge virtual de la «nova» Devesa del Pla. Foto: ElRipollès.info

El desenvolupament de la Devesa del Pla, el projecte estrella de la legislatura de l'equip de govern de Ripoll, ha aconseguit superar el darrer tràmit urbanístic. La comissió d'Urbanisme de Girona, que ahir es va reunir excepcionalment al Consell Comarcal, va donar llum verd a la modificació puntual del POUM en el sector de l'antiga Preparación Textil. El pla, que el consistori va començar a tramitar el setembre de l'any passat, preveu rebaixar el nombre màxim d'habitatges previstos de 420 a 189 i la instal·lació d'un hipermercat Mercadona, entre altres elements.

Tretze mesos de tramitació



El setembre de 2012 es va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM, el nou conveni amb la propietat de l'antiga Preparación Textil així com el Pla especial de rius. Tanmateix, aquest element és el que va dur més problemes ja que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hi va posar moltes objeccions fins al punt que va ser necessària una segona aprovació inicial (maig 2013). Després que l'administració hidràulica hi acabés donant el vist-i-plau també ho va fer urbanisme. D'aquesta manera ja podia tirar endavant una modificació puntual –que ja comptava amb el vist-i-plau de Comerç i Cultura- i que la comissió d'Urbanisme va aprovar aquest dimecres.


Els plans de l'Ajuntament de Ripoll indicaven que la urbanització de la primera fase –que preveu una inversió de 4 milions d'euros- es pugui executar en 15 mesos. D'aquesta quantitat quatre corresponen a la urbanització del conjunt d'una peça de terreny de 55.000 metres quadrats. Per altra banda la propietat assumirà la construcció del firal aportant-hi 1,75 milions. Es tracta de la quantitat que l'antic conveni –signat amb l'anterior equip de govern- havia de servir per finançar part d'un nou pont entre els passeigs Ragull i del Ter. En aquesta primera fase també s'hi preveu la instal·lació d'un Mercadona.

La comissió d'Urbanisme, que va comptar amb la presència del director Agustí Serra, també va donar llum verd al Pla especial de Sant Antoni, a Sant Joan de les Abadesses. En aquest paratge l'Ajuntament i la Fundació MAP preveuen tirar endavant un projecte hoteler que pretén combinar l'activitat turística amb la forestal i ramadera.

Totes les notícies del futur de la Devesa del Pla