Soler & Palau continua l'expansió amb la compra de l'empresa alemanya Pluggit

La multinacional d'origen ripollès espera acabar el 2013 amb una facturació de 500 milions d'euros

Redacció
09 d'octubre del 2013
Soler & Palau Ventilation Group, la multinacional del ram de la ventilació d'origen ripollès, continua l'expansió arreu del món. Ara, segons publica el diari econòmic Expansión, acaba de comprar l'empresa alemanya Pluggit. Amb aquesta operació esperen acabar el 2013 amb una facturació de 500 milions d'euros.

Pluggit és una empresa amb seu a Munic i fundada el 1955 per part d'uns enginyers suecs. Està especialitzada en el disseny i la compercialització de sistemes de ventilació eficient amb recuperació de calor per als habitatges. La firma va facturar 21 milions d'euros l'any passat i els seus productes es comercialitzen especialment a Alemanya i Àustria. La firma alemanya no disposa de fàbriques i subcontracta tota la producció. Ara, en canvi, serà l'estructura industrial de Soler & Palau la que assumirà la fabricació dels seus productes.

L'operació, segons Expansión, se suma a les realitzades el 2012. Concretament van comprar el grup brasiler Otam, el noruec Covent i l'empresa Elektrodesign, que era el seu distribuïdor a la República Txeca i Eslovàquia. A Xile, per la seva banda, també es va quedar amb el distribuïdor i ho va convertir en una filial del grup.