ERC denuncia que els pressupostos espanyols «menystenen» el Ripollès

Els comptes de l'Estat encadenen dues retallades en les inversions del 80 i el 50%

Redacció
08 d'octubre del 2013
ERC ha denunciat des de Ripoll el «menysteniment» dels pressuposots espanyols.
ERC ha denunciat des de Ripoll el «menysteniment» dels pressuposots espanyols. | ERC Ripollès
ERC ha denunciat des de Ripoll el «menysteniment» dels pressuposots espanyols. Foto: ERC Ripollès

Els pressupostos espanyols, que inclouen una caiguda de la inversió a Catalunya del 25%, han estat fortament contestats per la majoria de formacions polítiques i agents econòmics. Al Ripollès la retallada és encara major i se situa en el 50%, l'any després que se'n produís una altra de quasi el 80%. ERC ha reaccionat amb duresa assegurant que amb aquests comptes l'Estat “menysté el Ripollès” així com la resta de comarques gironines. Ho ha fet en una roda de premsa a l'estació de Ripoll per denunciar que el desdoblament del tren ha quedat totalment oblidat en les prioritats de Foment.

Teresa Jordà, diputada al Congrés espanyol, considera que “els pressupostos pel proper 2014 són un pols entre els governs català i espanyol. Són injustos socialment i menystenen, un any més, el poble de Catalunya. La partida econòmica s'ha reduït, al llarg dels últims sis anys, dels 3.700 milions d'euros als 944 milions” i recorda que a les comarques gironines la caiguda el darrer any –que de mitjana ha estat d'un 8%- arriba al 60% a les comarques girones.

Acompanyada del regidor santjoaní, Sergi Albrich, de l'alcaldessa de Vallfogona, Maria Carme Freixa i Joan Jové, president d'ERC de la Vall de Ribes, la diputada republicana ha destacat que “el Ripollès és una comarca altament menystinguda per l’Estat espanyol”. De fet, tal i com va avançar aquest diari, el projecte de desdoblament de tren –que en els darrers pressupostos ja no comptaven amb cap euro- ara, fins i tot, se n'ha eliminat la partida. En el cas del túnel de Toses i la variant de Ribes només hi ha una partida simbòlica de 15.000 euros pels seus projectes constructius mentre que ERC denuncia que “no es contempla cap projecte ambiciós per millorar els punts negres de la carretera N-260 que, al llarg de tot el seu traçat i especialment al seu pas pels municipis de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses, són els responsables de masses accidents esdevinguts als últims anys”.

Per intentar mitigar la situació Jordà ha anunciat que en les properes setmanes presentaran un ampli ventall d’al·legacions. “Són inversions cabdals per la millora de la vida dels nostres conciutadans” va assegurar. Tanmateix, la majoria absoluta del PP i l'actual clima polític no fan preveure que puguin tirar endavant.