Joan Freixa repeteix victòria a la Duatló de Queralbs

Ragna Debats també ha revalidat el triomf del 2012 i Jordi Esclusa (13è) ha estat el milor ripollès

Redacció
06 d'octubre del 2013
Genís Zapater ha acabat la prova en segon lloc
Genís Zapater ha acabat la prova en segon lloc | Eric Moya
Genís Zapater ha acabat la prova en segon lloc. Foto: Eric Moya

La Duatló d'Alta Muntanya de Catalunya, que s'ha disputat aquest diumenge amb sortida i arribada a Queralbs, ha repetit els guanyadors de l'any passat. En homes el triomf ha estat pel berguedà Joan Freixa mentre que en dones la corredora de Xerta, Ragna Debats, tampoc ha fallat i ha aconseguit la tercera victòria consecutiva en una prova que arriba al Puigmal, el cim del Ripollès.

Freixa (foto, Núria Padrós) era el gran favorit i no ha fallat. Ha recorregut els 22 quilòmetres en BTT i els 14 corrent amb un temps de 2:35:20, quatre minuts més lent que el 2012. Genís Zapater, duatleta de Matadepera però del CN Reus Ploms, ha entrat segon a meta cinc minuts més tard mentre que Marc Casanova (CN Centelles) ha completat el podi masculí en 2:44:53. Jordi Esclusa, de nou, ha tornat a ser el millor participant del Ripollès tot i que ha passat del sisè lloc de l'any passat al tretzè d'enguany (03:02:13).

Ragna Debats ha mantingut el domini a la duatló de la Vall de Ribes aconseguint la tercera victòria consecutiva. Amb un temps de 3:19:35, a més, ha rebaixat en dos minuts el crono de l'any passat. La victòria ha estat clara ja que ha tingut un marge de 13 minuts respecte Marina Càtedra i de 15 respecte Núria Fernàndez, segona i tercera respectivament.

La cursa, organitzada pel CE Terrassa, ha començat a les vuit del matí a Queralbs (1.180 m) en direcció a la collada de Fontalba (2.075 m). Els participants han hagut de completar un primer tram d’11 quilòmetres de pujada en BTT. El segon tram, de cinc quilòmetres a peu, ha estat des de Fontalba fins al cim del Puigmal (2.910 m). A continuació, han estat quatre quilòmetres de baixada fins al santuari de Núria la vall de Núria (1.960 m) i cinc quilòmetres més fins la collada de Fontalba. Finalment, han hagut de tornar a agafar la bici per recórrer els darrers 11 quilòmetres fins a Queralbs.

Classificació masculina

Classificació femenina


Galeries de fotos

Duatló 2010 (Ocisport.net)

Duatló 2009 (ElRipollès.info)

Duatló 2008 (Ocisport.net)