Ripoll proclamarà la pubilla del país reunint totes les danses de la comarca

El pubillatge de Catalunya es reuneix a la vila en motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana

Redacció
04 d'octubre del 2013
La Dansa dels Clavells tonarà als carrers de Ripoll
La Dansa dels Clavells tonarà als carrers de Ripoll | Arnau Urgell
La Dansa dels Clavells tonarà als carrers de Ripoll. Foto: Arnau Urgell  

La Capitalitat de la Cultura Catalana ha dut a Ripoll diverses trobades nacionals de cultura popular. Aquest cap de setmana serà el torn del pubillatge en la qual es proclamarà tant la pubilla com l'hereu de Catalunya 2013 en uns actes que serviran, per primera vegada, per aplegar les sis danses de la comarca en una actuació inèdita.

Desenes de pubilles i hereus d'arreu del país arribaran dissabte a Ripoll. A les cinc de la tarda hi haurà el pregó que arribarà just després d'un altre dels plats forts de la comarca, l'acte oficial de signatura de l'agermanament entre el Conflent i el Ripollès, el primer d'aquestes característiques entre dues comarques. L'acte comptarà amb la presència de Jean Castex, alcalde de Prada i president de la Mancomunitat del Conflent, que encapçalarà la delegació de la comarca nord-catalana.

Tanmateix, un dels elements que més cridaran l'atenció serà una inèdita ballada conjunta de les sis danses del Ripollès, poc habituades a sortir dels respectius municipis. A la plaça de l'Ajuntament es podrà veure la Dansa dels Clavells de Ripoll, el Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses, la Gala de Campdevànol, el Ball del Roser de Vallfogona, el Ballet de Déu de Ribes de Freser així com la Dansa Gombrenesa que estaran acompanyats per la Cobla Ciutat de Berga.

L'endemà, i després d'una cercavila, es viurà el punt àlgid del cap de setmana amb la proclamació de l'hereu i la pubilla de Catalunya 2013. Fins ara aquesta responsabilitat ha recaigut en la manresana Nor Sidki i Pol Vila, de Puig-reig, escollits a Calella.

TÍTOL TITOL TÍTOL
Dissabte 5 d'octubre

Pregó del pubillatge. Plaça de l'Ajuntament (17:00)
A continuació, acte d'agermanament Conflent-Ripollès
A continuació, mostra de danses del Ripollès
Inauguració de la placa commemorativa del Pubillatge. Plaça Gonçal Cutrina (19:00)

Diumenge 6 d'octubre

Concentració d'hereus i pubilles i cercavila. Plaça del Monestir (11:00)
Acte de proclamació de la pubilla i l'hereu de Catalunya. Plaça de l'Ajuntament (12:30)

Cartell dels actes del pubillatge de Catalunya (pdf)