Ripoll, tal com era el segle XV

Una empresa osonenca reconstrueix en 3D com seria el pont d'Olot en plena edat mitjana

per Redacció, 3 d'octubre de 2013 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Com era Ripoll el segle XV? L'empresa osonenca Infografia Perceptiva intenta respondre gràficament aquesta pregunta amb la realització d'una reconstrucció en tres dimensions de la vila en plena edat mitjana.


La simulació se centra sobretot en el pont d'Olot, a partir de l'inici de l'antic arc que una riuada es va emportar. A més, es pot veure'n la imatge des de l'actual carrer Progrés, aleshores fora muralles.

En el vídeo, de poc més d'un minut, també es pot observar els límits de la vila medieval, que se situaven a l'entorn dels rius Ter i Freser. A més, un mapa actual permet situar els principals espais urbans en la simulació del segle XV.


La iniciativa no l'ha encarregat l'Ajuntament de Ripoll i hores d'ara se'n desconeix quina aplicació tindrà. La mateixa empresa ha fet altres reconstruccions medievals en tres dimensions com el de Sant Joan de les Abadesses que es poden comprar en forma de pòster de 70x50 en diversos establiments.

El pont d'Olot des del carrer Progrés, tal com era el segle XV. Foto: Infografia Perceptiva
 
 

 

Participació