La Veu de Sant Joan estrena logo amb motiu del trentè aniversari

La nova temporada inclou un microespai dels Randellaires sobre el català del Ripollès

Redacció
01 d'octubre del 2013
La Veu, l'emissora municipal de Sant Joan de les Abadesses, va aprofitar la segona edició de la ràdio al carrer per, a banda de presentar la nova temporada, estrenar el nou logotip. Després de molts anys sense actualitzar la imatge gràfica, s’ha aprofitat l’efemèride del 30è aniversari de l’inici de les emissions La Veu per fer-ho. Es tracta d’un treball de la dissenyadora santjoanina Marina Canelles, filla del també dissenyador santjoaní Jordi Canelles, que va ser l’autor dels primers logotips de l’emissora.

El nou logo és una bafarada de còmic amb el nom curt amb el que es coneix l’emissora, La Veu, i l’escut de l’Ajuntament com si fos una mena de “copyright”. La imatge gràfica es pot complementar amb una boca i el text “Emissora municipal de Sant Joan de les Abadesses” que segueix l’estil normalitzat de la resta de la imatge gràfica del consistori i els seus espais.

Del logotip, la dissenyadora explica que “a La Veu d’avui, més que un “restyling” li calia una imatge gràfica radicalment diferent, d’esperit fresc i jove. A més de servir a aquells que ja l’escolten, busca la complicitat de les noves generacions. El llenguatge de còmic ha estat utilitzat intencionadament com a recurs expressiu per donar-li un caràcter comunicatiu i provocador. És innegable el to publicitari que respira. El color ha estat escollit a partir d’aquestes premisses i utilitzat en funció d’imatges prou conegudes per a tots. La construcció de la imatge en dos elements pot tenir una doble funció i permet múltiples aplicacions, més institucionals o bé en clau il·lustrativa o de merchandising”.

Una de les incorporacions de la nova temporada és la dels Randellaires amb el programa El català AutèNTIC, recupera’l, uns microespais amb un toc d’humor on es podran aprendre paraules del Ripollès que han quedat en desús per intentar que tornin a formar part del nostre dia a dia.

Actualment La Veu compta amb prop de 30 col·laboradors que generen més de tres hores diàries de producció pròpia. La programació és eminentment musical, amb una forta aposta per la música independent actual i també en català a la radiofórmula i amb programes musicals especialitzats, tot i que també hi ha un espai important per a l'actualitat municipal amb informatius diaris, una tertúlia esportiva, la retransmissió dels plens en directe, entre altres.

La Veu emet per Internet i tota la programació es pot escoltar a través dels dispositius mòbils i a la pàgina de la ràdio.