Campdevànol acollirà l'assemblea de ciutats europees del metall el 2018

Joan Manso va ser escollit vocal del comitè de direcció en la reunió celebrada a la Llombardia

Redacció
01 d'octubre del 2013
Campdevànol ja prepara la Biennal del Metall del 2014. Foto: Adrià Costa

Campdevànol acollirà amb tota probabilitat el 2018 l'assemblea del Cercle Europeu de Ciutats del Metall de la qual forma part des de l'any passat. Així es va decidir aquest cap de setmana en la reunió general d'aquesta entitat que es va celebrar a Bienno, a la regió italiana de la Llombardia. L'assemblea, que ha aplegat representants de 18 municipis de 14 municipis, ha escollit l'alcalde Joan Manso com a vocal del comitè de direcció.

El Cercle Europeu de Ciutats del Metall (Ring of the European Cities of Iron Works, en anglès) ha realitzat a Bienno la seva tretzena assemblea general on s'han posat en comú els diversos programes per promocionar el metall, el ferro i la cultura metal·lúrgica a Europa. Entre altres qüestions s'han escollit les ciutats que acolliran les noves reunions anuals: seran el 2014 a Ovre Eiker (Noruega), el 2015 a Olbernhau (Alemanya), el 2016 a Ulylanovisk (Russia), el 2017 a Acireale (Sicília, Itàlia) i el 2018 a Campdevànol (Catalunya).

Com cada tres anys, es va procedir a l’elecció dels nous membres del comitè de direcció del cercle que es reuneix periòdicament a Dusseldorf (Alemanya). L’alcalde de Campdevànol, Joan Manso, va ser escollit com a nou vocal en substitució de l’alcalde de Lipnik nad Becvou (República Txeca), Miloslav Pyhkryl. En aquest sentit Manso afirma que va ser una convenció molt productiva i que espera que la població del Ripollès hi pugui aportar molt. Un dels principals projectes és la celebració de la Biennal del Metall 2014, després del bon regust que va deixar la primera edició.

L'Ajuntament de Campdevànol va aprofitar la reunió a la Llombardia per entregar el cub de metall de la vila, obra del del ferrer Eudald Vilalta i que representarà l'entitat conjuntament amb la resta de col·lecció de cubs. L’assemblea es va tancar amb el traspàs de la bandera del cercle per part de l’alcalde de Bienno, Massimo Maugeri a l’alcaldessa d'Ovre Eiker, Ann Fijeringstad.