El Ripollès, també en alerta per l'amenaça de la vespa asiàtica

Els propers dies s'instal·laran a la comarca trampes per intentar localitzar el niu d'aquesta espècia invasora que s'ha detectat recentment a la Garrotxa

per Redacció NaciólaGarrotxa.cat, 27 de setembre de 2013 a les 12:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ripollès també està en alerta per la possibilitat que hi arribi la vespa asiàtica. Des de fa dies, aquest insecte invasor porta de corcoll els tècnics, agricultors i apicultors de la Garrotxa que necessiten trobar el niu abans que arribi l'hivern. En aquest sentit, entre altres tècniques, els Agents Rurals utilitzaran un helicòpter equipat amb un radar de visió tèrmica i la instal·lació d'uns 300 trampes tant a la Garrotxa com també al Ripollès i a l'Alt Empordà.

La Vespa velutina és una vespa invasora de grans dimensions (3 centímetres) procedent de l'Àsia i ha arribat al nostre país des de la Catalunya Nord. Malgrat que no és perillosa per a les persones, pot arruïnar les explotacions apícoles ja que és depredadora d'abelles. Es diferencia de les vespes autòctones pel seu color taronjós.


L'objectiu de tècnics i apicultors és trobar el niu –se sospita que està a Sant Privat d'en Bas- abans de l'hivern ja que per cada vespa mare en neixen 1.500 obreres i, per tant, el control ja seria molt difícil. Val a dir que el 2011 ja se n'havia detectat algun exemplar a l'Alt Empordà procedent del Vallespir.

Les notícies sobre la vespa asiàtica a NaciólaGarrotxa.cat

 

Participació