Sant Joan i le Palais celebren els 20 anys del seu agermanament

Redacció
24 de setembre del 2013
Vídeo 20 anys Le Palais
Vídeo 20 anys Le Palais


Coincidint amb la celebració de la Festa del Grito una delegació de le Palais sur Vienne (Lu Palaiç amb occità) van ser a Sant Joan de les Abadesses per participar en la segona part de la commemoració dels 20 anys d’agermanament entre els dos pobles. Va ser una jornada especial perquè, per primera vegada, van coincidir veïns de les tres poblacions agermanades.

Entre els actes preparats per a la delegació occitana, a més dels propis de la Festa del Grito, divendres es va organitzar un concert de la Coral Jaume Nunó; dissabte es va fer una reunió de treball de les comissions d’agermanament per preparar noves trobades, una visita guiada al Palau de l’Abadia i al poble i, a la nit, un sopar commemoratiu del 20è aniversari. Diumenge va ser el torn de l’acte oficial (foto) amb la participació de l’alcaldessa en funcions de Le Palais, la cònsol mexicana Norma Ang i l’alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué i, finalment, es va acomiadar la celebració amb un dinar.

Aquesta celebració va començar l’octubre del 2012 quan una vintena de santjoanins encapçalats per l’alcalde Ramon Roqué i diversos regidors van viatjar viatjar a Le Palais per assistir als actes preparats per l’ajuntament i la comissió d’agermanament del poble occità. La celebració d’enguany va tenir un record especial per l’exalcalde Gerard Costa i per Amadeu Regué, vinculat al CE Abadessenc, dues de les persones claus per tirar endavant l’agermanament. També es va projectar un vídeo de Joan Guillamet amb imatges d'aquestes dues dècades.