El PSC lamenta que Trias prefereixi desdoblar el tren a la línia 9 del metro

L'alcalde de Barcelona ho considera més important per a la possible candidatura olímpica

Redacció
20 de setembre del 2013
Continua la incògnita sobre si Barcelona es presentarà per acollir, juntament amb els Pirineus, als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. Aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha insistit amb la possibilitat d'endarrerir la candidatura de cara al 2026. Sigui com sigui, ha reafirmat el fet de convocar una consulta per tal que la ciutadania referendi l'objectiu de tornar a ser ciutat olímpica.

Respecte a les infraestructures que caldria construir, l'alcalde de Barcelona ha subratllat la necessitat de desdoblar la línia de tren de Ripoll-Puigcerdà, com a mínim, fins a Vic. De fet, ha considerat que això és més prioritari que no pas la línia 9 del metro, la construcció de la qual ha quedat aturada sine die. Des del PSC de Barcelona, aquesta afirmació ha caigut molt malament i, fins i tot, han realitzat un bànner amb les declaracions de l'alcalde preguntant-se si “Trias defensa Barcelona”. Un dels tres tuits publicats l'ha repiulat el compte nacional del PSC, fet que ha provocat que diversos usuaris hagin reclamat la necessitat de prioritzar el desdoblament del tren. Des del PSC del Ripollès s'han desmarcat de la direcció i han volgut recordar que sempre han considerat la infraestructura prioritària.

Precisament es dóna la circumstància que des del Ripollès una de les raons per donar suport a una possible candidatura olímpica és precisament la possibilitat que serveixi per desencallar el tan reivindicat desdoblament ferroviari.